Pages

Sunday, July 11, 2010

Harapan baru



Selamat malam semua, hari ini saya terserempak dengan some one yang hensem tapi entah karakter dia macam maner tapi dari muka nampak baik jew. Apa2 pun dari pengalaman yang saya pelajari jangan percaya pada sapa2 dalam masa yang singkat tapi satu benda saya memang tak dapat dinafikan iaitu cinta dating tanpa diundang. Hmm entahlah adakan ini cinta ataupun satu tarikan. Oh yea, saya lupa nak bagitau di mana saya jumpa dia kan, ok saya jumpa di pasar pagi semasa saya nak beli barang. Bila saya jalan2 sambil cari barang yang saya beli beli saya nampak yang tengah pandang kat saya dan saya pun pandang jugak, bukan sekali ajew tapi dua kali. Yang bestnya lepas saya beli barang dan saya balik ke tempat parking saya nampak dia sekali lagi yang tengah drive tapi kali saya tak pasti yang dia ada pandang saya tak sebab saya sibuk nak lintas jalan. Yang pasti saya nampak dia drive kereta warna putih tapi jenis kereta saya tak perasan jugak, nampak macam mayvi ngan viva jew.

Pandangan pertama dia memang membuatkan saya cair dan sekarang saya tidak tahu yang fikir benda yang sama yang saya fikir ini. Ada banyak possibilities, mungkin dia dah kahwin, mungkin dia sudah berpunyer, mungkin dia bukan macam saya hmmmmm entahlah. Buat saya sakit kepala jew tapi tak rugikan kalau saya nak cuba tahu isi hati dia.
Dia pakai baju warna hijau yang jenis soccer kalau tak silap saya. Bak kata orang kalau ada jodoh mesti akan jumpa balik tapi bila masa itu akan tiba? Bila fikir balik, saya ni memang bodoh sebab kenapa saya nak kat orang yang jauh di sana seperti di KL sedangkan kat sini punyerlah banyak. Gila kar apa!

Memang best kan kalau orang yang kita cinta itu sentiasa di sisi kita, peluk semasa tidur dan sentiasa bergurau dan mengambil berat kita. Saya ada banyak dream untuk saya dan bakal saya, saya yakin yang saya akan cuba sedaya upaya untuk jaga perhubungan saya dengan dia I mean bakal lah kan. Lebih2 lagi saya perlu ucapkan terima kasih kepada ibu saya kerana paksa saya pergi ke pasar kalau tak mesti saya tak dapat jumpa dia kan. Eh pandai2 saya jew, confirm pun belum tapi macam dah bercouple ceh. Over confidence kot hahahahaha. Takper2 dalam hidup kita sentiasa kena confidence pada diri kita sendiri.

Alangkag baiknya saya dapat dia kan. Nama dia pun saya taktau ni plak dok berangan. Saya taktaulah kenapa saya suka sangat kat jejaka2 melayu. Hmmm mungkin meraka hensem dan baik kot hahahah. Adakah patut saya usaha untuk cari dia? Kalau setakat nak tau dia sudah berpunyer atau sama macam saya baik takpayah kan, kalau kami jodoh biar tuhan yang tentukan apa yang bagus untuk saya.

2 comments:

i'm shin... i'm inesen said...

hik hik.. baguslah... hati sedang berbunga... meant.. masih banyak peluang k....

'satu harapan membara dan menyala'

Prince Patrick said...

Hmmm entah lah bang, saya takut buat keputusan yang terlalu awal....