Pages

Wednesday, February 23, 2011

Picture of 1st meet with him

Good morning everyone! As I promised before here's the entry with the picture of me and him when we our 1st meet but unfortunately the picture is protected with password for safety purpose. The reason why I'm doing this is because I worried that there will be a group of people where will over react with this. Therefore, password will be only given to those who are really close to me upon request.

Show encrypted text

Kalau korang tengok piture yang pertama kan, saya buruk sangat kan. Tapi bila saya cakap kat dier yang saya buruk sangat kalau berdiri sebelah dier teurs kena tembak lagi...nasib baik ada pakai naju kalis peluru kalau tak berlubang lah badan saya. So dier kata jangan tengok luaran dalam tengok dalam maksudnya tengok hatilah korang aiyo....

I'm really happy with him right at the moment even sometime there are few things that he mad at me but we manage to settle it up with a nice conversation and discussion. As you knowguys, saya memang takut kat dier so takder chance lah untuk saya nak buat benda yang saya suka tanpa pengetahuan dier....

Ok untuk entri kali sampai sini jelah korang...ada next entry pasal fish massage saya dengan dier berserta dengan gambar...so stay tune dude!


Tuesday, February 15, 2011

Post with password

Hello everyone, how are you guys?

Well, after this all the picture that contain me and him(Alif) will be put password for the safety purpose. I don't mean that don't trust you guys but just don't some people that over react at here! If there's any, please stop being one!



Show encrypted text




Thanks for kak suci who me teach how to set thepassword. Therefore, first password will be give to her as a sign of thanks and for those who wish to have the password starts from the this entry please email me to this addresses cheah_cw@hotmail.com

Note: No porn or nude picture will be posted in any of the post!

Monday, February 14, 2011

When it's is something about "Trust, Honest & Hope"!

Hi korang semua? Apa khabar? Sihat? Mesti korang semua sihatkan. Hari ni saya betul2 rasa macam dah kehilangan diri saya dalam hidup saya ini apabila orang yang saya sayangkan itu mempermainkan atau memperbodohkan saya! Korang semua pernah rasa sakit macam ini tak? Mungkin separuh tu ada dan mungkin separuh tu takder so kepada yang tak pernah tu harap2 korang akan bersedia untuk menghadapinya dengan hati yang tabah sebab perasaan ini jauh lebih sakit daripada putus cinta sebab nantilah korang akan tau bila korang rasa nanti.


Jom kita cita pasal "Trust" dulu! What is trust? The main question of our life? Trust is you believe the person you love will be hold you forever and ever but at the same time it'll broke once after the moment you feel you was being played so idiot by the person that you love! I'm talking about this on my own experience and I've faced this alot in my life when I get into a relationship! I don't know why I'm being such stupid bitch and until todate I haven't discover the answer yet and I don't know where I should get the answer though!I just don't want to tell what happen today until I write this but I feel so god damn fucking stupid when I'm writing this. I'm so much disappointed with myself.


Now let us talk about the Honest! What is hope? Especially when it comes to the point of love? What is hope in honest? Are you guys being honest to your love one? Yes I do truly honest to him until I tell everything that happened and happening in my life but when it come to him, I just can't understand why he just can be the same with me? Or maybe he think I should tell him everything and he no need to do that simply because I believe and honest to him? I mean what's the point only one party being honest in love while the other are not? So what's the point?


Last part "Hope"! What is hope and especially when it comes in love? What will you guys will hope from your love want? If you guys ask him I'll always look form love, care, trust and honest! That's the only things that I want the most from him, I don't want his money or what ever he've but those four is enough for me. I don't want much from him, this those above. I know it's hard but at least can try and not keep giving reasons instead.

So, I've no words after I found out something but he'll have my words. No matter what happen between us, I'll always beside and support him with my full heart. Well guys, I'm a kind of person where if I lost my trust on you that all, don't dream that I'll accept you back in my life even friend! Anyway, let see what's his answer for it and I'll post it tomorrow or a day later.

Sunday, February 6, 2011

Tentang dier yang bernama Alif.....


Weh korang semua, tengah buat aper? Mesti korang tengah enjoy ngan kekasih korang kan. Saya rasakan inilah kali pertama saya post 4 entry sekali gus, korang bacalah sampai mata korang berdarah hahaha. Entry ni saya nak cerita pasal si dia. Dulu pun saya pernah cerita tentang dier tapi itu tentang di mana saya kenal dier jew kan tapi untuk kali ini saya nak cerita tentang diri dia walaupun saya hanya kenal di hanya 1 bulan.

Saya tau memang kita susah nak kenal seorang itu dalam masa yang begitu singkat tapi kalau kita betul2 memahami seorang tu kita mesti boleh kenali perangai seorang itu dan saya sudah boleh memahami dier serba sedikit. Sebab utama saya sudab boleh kenal dier adalah saya observe dier betul2 semasa berada dia berada di sisi saya. Lagi pun saya betul2 sayang dan cinta dier!

Ok back to the story, saya taknak jiwang2 di sini. Biasanya orang panggil dier Alif tapi sya panggil dier Arin. Deir ni seorang yang open sangat, saya boleh begaitau apa2 sajew walaupun benda itu baik atau buruk asalkan dier tidak ketahui perkara itu dari orang lain. Dier ni memang tak nampak garang tapi dier ni seorang yang betul2 tegas dan kalaulah dier marah dier akan takkan bersuara tapi akan mengambil masa selama 2 hari untuk recover dari kemarahan itu, benda ini tak pernah berlaku kat saya lagi, kalau lah berlaku mesti saya akan nangis selama 2 hari itu.



Dier ni suka senyum dan sentiasa akan senyum, senyum dan senyum. Senyum itulah yang membuatkan saya jatuh pada dia. Dier memang comel dan hensem masa dier senyum, kalau orang marah pun konpem akan cair punyer tapi saya memang tak berani nak marah sebab saya memang takut kat dier .


Sekarang saya nak sentuh pasal kematangan dier. Selama ini saya memang ingatkan saya memang matang dalam hidup saya dan pandai dalam membuat keputusan tapi sangkaan saya memang salah selama ini sebab dier memang jauh matang dari saya walaupun dier baru 24 walaupun nampak macam muda lagi. Dier mesti akan dengar dulu apa masalah dan baru akan buat keputusan tapi saya tak macam tu sebab saya akan keputusan terburu-bru lepas tu baru akan fikir tapi dier dengar dulu baru buat keputusan.


Keasabaran dier memang kuat kalau banding dengan saya. Saya memang nampak di diri dier bila bersama dengan dier. Dier memang sangat berbeza dari semua yang saya kenal, saya ckp ni bukan kerana saya sayang dan cinta dier tapi kalau saya tak sayang pun saya akan ckp macam tu. So secara kesimpulannya memang dier bagus untuk saya dan saya amat sayang kat dier dan cinta dier. Dier memang sangat take care pasal saya dan saya pernah luahkan kat dier yang saya tak akan dapat menerima kehilangan dier dan dier ckp “trust me”! Saya memang percayakan dier 100% dan hanya dier sahaja yang boleh kawal saya.

Apa2 pun saya memang bahagia dengan dier. “Love is not the matter how long you’ve been together but is the matter of how you keep up the love through the love journey”! Walaupun dier kata dier tak sedia lagi tapi dier sudah mulai cinta dan sayangkan saya, saya tau kerana saya cinta dan sayangkan dier dengan sepenuh hati saya.


“I love you so much Arin”


P/S: Picture ALif akan dipostkan tak lama lagi dengan password protected untuk security purpose dan password can be owned by selected people only.

Happy CNY korang.....


Hello korang semua, Happy Chinese New Year. Korang semua dapat angpau tak? Apa tak dapat, cina kat korang takpa maih saya bagi angpau kat korang erk, bai pack angpau yang kosong jew erk lepa tu korang isikan duti itu sendiri dalam angpau tu k hahaha. Untuk CNY kali saya celebrate ngan orang yang tesayang saya, korang leh teka siapa tu? Ok2 sapa yang dapat teka saya bagi angpau yang berisi duit! Ok dah tau sapa, hehe mestilah Alif kan.

CNY kali tak berapa meriah macam tahun lepas sebab saya tak invite banyak kawan saya. Tahun lepas punyerlah banyak orang sampai saya tak mandi masa saya beraya ngan kawan saya di umah, betapa busuknya saya kan. Dari pagi sampai malam sediakan meja dan semua kerja yang sepatutnya. Tapi tahun ini taklah meriah macam tahun lepas dan Cuma beberapa orang di kawasan umah saya jew dan guess yang paling penting iaitu VVIP hahahah adalah Alif.


Alif datang umah saya pada hari selasa malam dan baik jumaat pagi. Memang happy lah malam tu sebab kali pertama saya beraya ngan orang yang saya amat sayangkan. Malam tu memang best lah sebab kita orang main mercun yang panjang tu lepas tu mercun bunga api dan banyak lagi mercun, Alif pun turut main jugak dan saya kena ngan dier sebab main mercun ngan cara yang bahaya hehehe tapi dier leh main mercn ngan cara yang bayaha, maner aci kan itulah saya pun main mercun ikut cara dier tapi kena tembak bukan ngan senapang tapi ngan dier hehehe.


Lepas main mercun tibalah masa untuk balik dan tido. Abang ngan kakak ipar saya balik umah dier orang, kakak saya lak tido di ruang tamu ngan anak2 manja dier dan part yang paling best saya dan Alif tido dalam bilik. Eh mestilah pengantin katanya, ish korang tak baik tau pikia macam tu kita orang baru kenal jew k so taklah sampai tahap pengantin kot hehehe.


Masa tido kita orang banyak borak dan share semua benda yang berlaku semasa kita orang berjauhan. Kita orang bincang semua benda, entahlah korang kita orang kan kalau start borak tu takkan henti, asyik cakap jew dan yang pasti mesti dapat penyelesaian dalam perbincang itu. Dan yang paling penting adalah, semasa tido dier peluk saya dengan penuh kasih sayang. Memang saya dapat rasa perbezaan semasa dier peluk saya pada perjumpaan pertama dan peluk masa jumpa CNY ini, memang banyak pebezaan dari segi dier pegang tangan saya, saya memang dapat rasa kelainan itu.
Taktau lah yang saya salah ker apa tapi itulah yang saya dapat rasa semasa dier peluk saya.


Sekarang kita tengok lak apa yang berlaku pada hari kedua iaitu pada khamis (03/02/11), pagi tu saya ngan dier pergi car wash dan sambil2 tunggu tu kita orang gi shopping kat shopping complex yang buruk tu hahahaha. Lepas habis cuci ket kita orang gi plak rest house dan zoo. Kat zoo kita orang spend dalam 1 jam kot lepas tu kita orang lik lah. Sampai kat umah kita orang terus landing atas tilam, apa lagi kalau bukan tido hehehe. Saya ni jenis bukan tido petang tau korang tapi hari tu entah kenapa leh tido lak dalam pelukan dier.

Kita orang bangun dalam lebih kurang 2 jam kot, memang lena tido ngan dier. Korang tau tak lepas jew bangun, kita start borak lagi dalam pelukkan! Masa tu saya meluahkan segala isi dalam hati saya, time for jiwang beb hehe, bukan saya sajew dier pun dah mula jiwang dah masa tu. Jiwang2 pun leh buat lawak lak dier tuh, jahat tu selalu suka buli saya. Lepas luahkan semua kita orang pergi mandi dan malam tu kita orang kuar makan malam tu dan pergi karok beb, masa karok memang lucu lah dier tu. Masa dier nyanyi lagu akhir sekali, baru nyanyi separuh terus “pop” dah habis 1 jam. Punyerlah lucah masa tu…eh silap lak bukan lucah tapi lucu, dier pegang mike dan pandang saya hahahahah saya gelak sampai sakit perut, saya ketawa sampai umah dah lama tak ketawa macam tu weh korang.

Sampai umah apa lagi kalau bukan tido kan korang hehe. Masa tido peluk lagi, memang bahagia dan rasa macam ada kat syurga masa tu. Korang nak tau tak, kita hampir terlanjur malam tu! Fuh nasib baik kita orang tahan dan kawal diri masing2 dan elakkan dari benda tu. Saya memag solute dier sebab dier tu kuat penyabar dalam segala benda. Oiiii korang jangan pikia yang bukan2 k, kita tak buat benda bukan itu k, kita orang nak memang nak elak dari benda itu dan kita memang boleh elak dari benda itu.


Kita orang tido peluk sampai pagi dan tibalah masa untuk dier balik. Aduh punyer sedihnya sebab dier nak balik kampong, abang dier kahwin hari sabtu ni. So saya hantarlah dier ke stesen bas, cedihnya tapi sebelum hantar dier kenalah cium dan peluk dulu, weh korang orang cium tu bukan kat mulut tapi kat pipi jew ok hehe. Lepas dier naik bas bermulalah sesi bersms sampailah hari ni, korang nak tau tak dier sudah bermula rindu kat saya. Apa! Korang tak percaya kat saya? Nanti saya tunjukkan bukti sms dier hantar saya baru korang akan percaya kan.

So sampai sini sajew lah cerita CNY, kalau korang betul2 perasan kan entry ni sepatutnya cerita pasal CNY tapi saya cerita lebih kepasa saya dan ngan dier. Saya betul2 sayang dan cinta dier dan saya harap dier pun macam tu jugaklah dan saya yakin dier sudah mulai sayang dan cinta saya walaupun dier cakap yang dier belum beersedia untuk cinta ini semua. Saya memang tak percaya sebab saya dah dapat rasa yang dier sudah cinta dan sayang kat saya. Ok lah, aku kena prepare untuk next entry, next entry adalah tentang dier yang bernama Alif dan beberapa kebenaran dier. So stay tune ok korang!

Perjumpaan Pertama Hari Ke-2


Ok sambung cita pada hari kedua lak. Malam tu memang tido lena sebab dah letih korang lah weh macam nak patah jew kaki saya malam tu. Pagi tu (29/01/11) memang banyak tul planning kita orang, terutamanya tngok movie lah kan apa lagi hahahah khurafat weh. So kita orang bertolak kul 11pm ker pavilion sebelum tu kita orang pergi beli tiket bas untuk balik ke Pahang untuk saya dan dier. Oh yeah lupa saya nak gitau yang dier akan datang umah saya di Pahang untuk CNY! Lepas sarapan di titwangsa kita orang gi pavilion.


Sampai Pavilion kita orang terus gi GSC untuk beli tiket, tiba jew kat sana terus beli tiket untuk movie 12.45, masa memang cun2 masa tu. Beli tiket terus masuk tengok wayang, walaupun saya dah tengok khurafat sebelum ini tapi perasaan takut tu masih ada so apa lagi terus peluk tangan dier, sib baik dalam panggung tu takder orang banyak sangat so leh lah peluk angan dier. Lepas movie tu kita orang gi window shopping kat pavilion, Lot 10 dan sungai weng!


Sebelum gi sungai weng kita orang gi makan “Subway”! Kalau korang nak tau kan, dier tak pernah makan subway weh, cian tul dier ni so saya ajarlah dier macam maner nak match ka nisi roti tu. Lepas makan baru kita orang gi sungei weng untuk jalan2 cari makan. Hari tu memang kita orang banyak berjalan, memang bahagia sangat saya pada masa itu. Yalah dah lama tak pergi jalan2 ngan orang yang saya sayangkan dan saya pasti korang pun mesti rasa happy bila korang dapat luangkan masa ngan orang yang korang cinta dan sayangkan kan heheh.


Kita orang merayap kat sungei wang sampai kul 5pm, korang bayangkan kita orang start jalan kul 11am sampai 5pm non-stop. Aduh,punyerlah letih sampai rasa nak pengsan hahahah. So kita orang pun balik ke bilik semula, yalah saya ada kelas lak kul 7.30pm dan sebenarnya kalau korang nak tau malam tu dier sepatutnya kena balik umah dier tapi disebabkan saya request dier stay hari tu ngan saya so apa lagi dier pun setuju lah. Yuuuhuuuu memang happy lah malam tu. Lepas tu saya pergi kelas dan dier stay seorang dalam biliklah, takkan saya nak ajak dier pergi kelas ngan saya jugakkan hehe.

Lepas balik dari kelas kita orang pergi dinner dekat hostel saya. Kita orang punyerlah banyak benda nak borak, saya pun tak tau apayang kita orang borak tapi mesti ada jew benda yang kita orang nak borak macam suami isteri lak hehehe. Eh korang jangan dulu, saya taknak terburu-buru kali ini. Saya nak betul2 kenali diri kita orang masing2 lepas tu kita orang baru nak decide nak kawan ker atau akan lebih dari seorang kawan.


So habislah cita untuk malam tu! Apa dier, korang nak tau apa yang berlaku masa tido? Korang ni sibuklah nak tau jugak aper yang jadi masa tido kan! Untuk pengetahuan korang, kita orang tak pernah buat apa2 pun lagi, kita orang akan bertahan selagi kita orang boleh. Lagipun Alif bukan macam laki2 yang macam saya pernah jumpa sebelum ini yang cuma nak sex tapi Alif memang lain dari yang lain.

Pagi tu kita orang kemas barang dan belah lah apa lagi. Dier hantar saya kattitiwangsa dan terus balik ke umah dier dan saya pun naik bas tap isms tak pernah stop lah. Korang mesti ingat kita orang hantar sms jiwang kan, betul jugak apa yang korang fikirkan. Kadang2 tu kita harus jiwang baru best kan hidup kita semua hehehe. So apa lagi jom kita jiwang dulu! Berakhirlah kisah benar untuk “Perjumpaan Pertama” yang saya amat menantikan.

Perjumpaan Pertama ngan Si Dia....


Hi korang apa khabar semua? Dah bangun ker atau masih bergolek atas tilam yang busok korang tu hahaha, just main2 jew korang. Sorry lama tak update blog…Cuma sibuk sikit ngan kerja ngan study dan sangat2 busy ngan Alif heheheh. Eh dah confirm ker? Hmmm ini adalah persoalan yang masih tiada jawapan lagi kan. Korang pun mesti nak tau jawapan tu kan….jangan risau saya akan bagitau pada masa yang akan datang so kali ni biar saya ceritakan apa yang terjadi pada “Perjumpaa Pertama” itu!

Fuyooo perjumpaan pertama weh, macam malam pertama lak kan hahaha. Korang jahat tau tak baik pikia yang bukan2, I ni budak baik k hahaha. Ok back to the story, eh belum start story lagi erk. Ok2 korang jangan marah k biar saya mulakan kisah benar yang telah berlaku. 28/01/11 adalah perjumpaan kali pertama saya ngan alif selepas banyak kali tak dapat jumpa kerana masalah yang tidak dapat dielakkan. Tapi untuk kali ini segalanya berjalan ngan lancar dan kalau korang nak tau 28/01/11 (Jumaat) perjumpaan pertama sudah genab 1 bulan saya kenal ngan Alif. Best kan saya ni sampai ingat dan kira tarikh perkenalan saya dan Alif, yalahkan sometime bagus jugak kira simpan kenangan macam ni kan, setiap sms yang Ali hantar bagi saya, saya simpan kesemuanya dalam hp saya kerana hanya itulah menemankan semasa saya rindukan pada dia.

Jumaat tu memang saya ngan dia dah set untuk jumpa kat titiwangsa kul 7.30pm! Korang bayangkan betapa nervous nyer saya sampai bernafas bercunggap-cunggap, nasib baik tak sesak nafas kan! Seperti yang dijangkkan masa untuk jumpa pun tibalah tapi sebelum memang banyak benda yang saya memikirkan antaranya apa yang saya patut dan akan rasa kalau dier batalkan perjumpaan ini jugak? Menangis aku kat titiwangsa nanti kang baru dier tau hahaha, tapi dier datang seperti yang dijanjikan.


Korang tau tak perasaan saya macam maner? Aduh jantung saya berdenggup macam nak terkeluar korang, rasa happy pun ada, rasa nervous pun ada, rasa taut kat dier pun ada…aduh banyak betul yang saya rasa pada masa itu! Masa tu memang saya tak dapat nak bersuara dan dier yang banyak bercakap dan saya hanya berdiam sampai dier tegur kenapa saya tak bersuara hahaha tapi dier memang dah tau yang saya takut kat dier tapi dier cuma cover lah.


Lepas tu kita orang gi KLCC malam u naik monorail dari titiwangsa dan turun kat bukit nanas. Sepanjan perjalanan itu, kita orang ambik gambar. Nak posing2 lah kononya hahahah, kita orang gi KLCC bukan untuk apa Cuma nak dinner jew. Kita orang makan kat “Litter Penang CafĂ©”! Saya makan kueh teow goreng dan dier makan laksa ngan ABC, makanan kat sana memang sedap so saya ajaklah dier sekali. Lepas makan kita orang lepak kat kolam KLCC tu dekat ½ jam sambil2 borak. Kita orang ada jew benda nak borak pasal kita orang, pasal fmly, pasal career dan banyak lagi. Lagipun saya rasa is better for us to share to each other openly kan!


Lepas tu kita orang pergi lak ke dataran merdeka untuk lepak kat sana. Korang bayangkan kita jalan kaki jew sampai kaki dier naik lenguh, kat dataran tak lama sangat sebab dier dah letih so apa lgi kita orang move ke bilik untuk rehat. Bilik saya tak jauh pun dari datran merdeka tapi kena jalanlah. Sampai bilik terus flat, so apa lagi masa untuk tido lah korang. Korang leh tak jangan pikia yang bukan2, tak berlaku apa2 pun malam tu k. sumpah saya ckp memang kita orang takder niat nak buat maksiat, kita orang Cuma nak tido jew hahahaha.

P/S: Nantikan kisah benar pada hari berikutnya!