Pages

Wednesday, December 15, 2010

Harapan!



Selamat pagi semua, apa khabar? Harap semua sihat belaka ok. I ada satu cerita baru tapi pendek jewlah kan. Dalam entry sebelum saya pernah ckpkan yang ada seorang driver under saya yang cuba tackle saya! Suruh dier mimpi jewlah kerana I takkan jatuh cinta kat dier, boleh katakan setiap hari dier sms saya. Kadang2 tu siap guna perkataan sayanglah, darling lah aduh rasa nak bunuh jew! Tapi apa2 pun dier still my driver kan so I kenalah jaga emosi saya hahah.

I dah pun ckp kat dier yang I takkan cinta kat sapa2 so jangan menaruh harapan dalam perkara cinta ini dan lebih2 lagi terhadap saya lah tapi mamat driver ni kan degil jugak, tapi dier ni bukan malay tapi indian!I bukan tak suka indian tapi entah I lebih suka malay dari indian. Pelik kan saya ni heheh!

So lantak lah mamat india ni, takder masa I nak layan dier. Yang pasti I dah rasa kebas sekarang, macam takder perasaan langsung walaupun banyak mamat2 hensem kat luar sana terutamanya kat KL tu. Berlambak macam semut tapi apa nak buat saya kenal diri saya yang I'm not the perfect one. I've learn a lot in my life and the most important part was that my life journey still have a long way to go!

Sebelum ini, setiap kali I akan rasa sakit hati saya bila mengenang kembali apa yang telah terjadi dan perasaan cemburu menebal setiap hari bila nampak couple yang begitu gembira. Tapi sekarang, I dah tak rasa apa2 pun malah saya wish mereka supaya gembira selalu dalam perhubungan mereka, ini semua kerana I belajar dari hidup saya. * The more I face, The more I gain *...

Sabtu lepas entah kenapa, tiba2 perasaan harapan wujud dalam diri saya, saya rasa seperti ada seorang sedang menunggu untuk saya jadi teman. I taktau siapa itu tapi harapan itu semakin tebal dalam hati saya dan menyuruh saya sabar jangan buru sangat. Sekarang I betul2 tak rasa sedih, tak rasa sakit walaupun mengenangkan yang telah lalu dan rasa tenang jew hati saya.



I sendiri pun taktau kenapa I boleh rasa macam tu tapi yang pasti hati yang beku semakin cair dan rasa begitu senang sekali, rasa gembira pun ada. I rasa begitu bahagia sangat dengan keadaan diri saya sekarang, rasa sempurna sangat. Kadang2 I terbayang yang MHS (my Heart Stoler) memimpin tangan saya semasa berjalan jalan, peluk saya dengan penuh makna, cium saya dengan penuh cinta dan kasih sayang, berbual bersama saya dengan hati yang terbuka tanpa menyimpan apa2 rahsia.



I rasa betul2 bahagia sangat pada saat itu dan yang penting I telah pelajari macam maner I kena jaga perhubungan itu dengan baik. Ini semua gara2 daru pengalaman kisah hidup lepas saya. Sekarang I betul2 happy sangat sampai I lupa diri saya, dah lama I tak rasa seperti ini. Mungkin tuhan dah menetukan segalanya untuk saya dan membuatkan saya susah kerana saya tabah dan kuat selepas ini.

So, sekarang perkara yang paling penting adalah I taknak fikir begitu banyak dan saya enjoy saat gembira saya ni dengan sepenuhnya bersama kawan saya, parents saya dan semua walaupun yang tak kenal.

Perkara yang I perlu tumpukan perhatian adalah terhadap career dan study saya. Yang cinta tu biarlah kemudian baru saya fikirkan, kalau ada rezeki adalah, kalau takder tu takderlah, tak kisah pun. Sekarang I dah ada kawan2 baru yang buat saya gembira, so cukuplah dengan itu, syukur rasa dengan keadaan ini.

2 comments:

Indah Cuma Seketika.... said...

ya .... career & study 1st... love will come along if u got a good career...
but love Allah, then the prophet, then your family, then best friends n the last one lover.

Prince Patrick said...

Thanks for the advice buddy, I really appreciate that though. But maybe I should love myself first and not the others instead :)