Pages

Wednesday, September 22, 2010

Dugaan demi dugaan....


Saya dah banyak melalui dalam kehidupan saya yang boleh katakan membuat saya matang dari segi kerjaya,dalam keluarga, hidup sendiridan dalam study saya. Biar saya cerita satu per satu.

Dari segi kerjaya, I pernah kerja di beberapa tempat dan yang paling saya suka sekarang adalah di lombong emas yang terdapat di pahang, kuala lipis sebagai mining administrator. Dah nak dekat 2 tahun saya kerja sini, mula2 saya masuk sebagai kerani jew lepas 1 tahun naik pangkat ke administrator plak. Kadang2 saya rasa lebih senang kerja sebagai kerani tapi fikir balik saya diberikan pangkat ini kerana kemampuan saya yang saya telah buktikan selama saya kerja di sini. Saya amat cintakan kerja saya sekarang, walaupun kadang2 terlalu banyak kerja sampai tak dapat nak siapkan ontime dan terpaksa stay back sampai kul 9pm pun ada tapi saya tetap suka dan cinta terhadap kerja saya. Biasalah orang kata "The higher level you are the more responsibilities you have". Sama juga, masa kerani pun sibuk dan lepas naik pangkat lagi sibuk.

Dari segi keluarga plak masalah keluargalah aper lagi kan. Biasalah so I taknak ckp banyak katy sini sebab kadang2 parents marah tu adalah untuk kebaikan diri sendiri lagipun I suka dimarahi oleh ibu saya sebab dia memang sayangkan saya dan saya adalah anak kesayangan dia walaupun kadang2 dia marah sampai rasa sakit hati tapi kejap jew lepas tu baik semula dengan saya. Itulah dipanggil sebagai ibu saya...

Sekarang part yang paling best adalah hidup saya. Tentang hidup saya biasalah masalah cinta aper lagi kan. Walaupun saya cinta seseorang tu dengan setia dan ikhlas tapi orang tu plak yang mainkan saya. Saya rasa jeles sangat bila tengok couple yang gembira sangat dan suka baca macam maner dia org tackle orang kesukaan dia...best kan...tapi I tau lah siapa diri saya kalau nak bandingkan dengan orang lain, bajet diri sempurna diri sendiri sempurna tapi hanya orang jew yang nampak mana kekurangan itu, biasa orang ckp cinta harus datang pada hati bukan paras rupa kita tapi orang sekarang semua ikut paras rupa, apa nak buat ada yang fikir cinta paras rupa akan bahagiakan hidup mereka hmmm......buat masa sekarang saya hanya nak berseorang sahaja walaupun saya rasa amat sepi kerana entah mungkin melum tiba masa untuk saya cinta orang yang betul2 cintakan saya kot.

Tentang study plak, dengan susah payah I sudah mejejaki kaki saya dalam dunia college dan juga subject yang saya plain suka iaitu undang-undang. Walaupun banyak sangat halangan tapi saya tetap gigih dan berusaha untuk memcapai matlamat saya demi masa depan saya dan untuk banggakan keluarga saya terutamanya ayah dan ibu saya.

Inilah sikit2 kisah tentang dugaan yang saya telah dan sedang hadapi, takkan saya nak cetiakan semua kot. Nantilah bila ada masa lagi saya akan ceritakan lagi k....

No comments: