Pages

Sunday, October 17, 2010

Tanggal 17/10/10Hi semua, apa khabar? hahahaha akhirnya I dah 21 umur pada 17hb Oktober 2010. Walaupun setiap tahun kita raikan hari jadi kita tapi hari jadi pada 21 mesti rasa bangga dan happy sikit mungkin sebab kita dah officially dah jadi orang besar tapi padahalnya dah tua....


Walaupun I baru 21 tapi semua orang kata I macam 25 kerana nampak matured sangat yalah kenapa taknya kalau pada usia yang muda macam ni dah boleh jaga driver dan lori saya kat site dan lebih2 lagi berada pangkat yang begitu tinggi sekali (mining administrator). I pun kadang2 pelik ngan diri saya sendiri jugak sebab budak2 usia muda macam saya ni tengah merempit atau tengah enjoy kehidupan mereka tapi saya boleh berdikari untuk kerja, belajar dan uruskan hal dan masalah keluarga. Bak fikir plak macam orang tua yang umur 50.

Sampai si dia yang I ngan dia tengah berkenalan pun takut ngan saya. Saya pun taktau kenapa plak dia takut ngan saya, padahalnya saya bukanlah orang suka marah atau nampak garang sangat, mungkin kat tempat kerja tu adalah serious sikit, yalah tempat kerja dan pangkat tinggi macam tu kenalah nampak profesional sikit maner leh main2. Lebih2 lagi kalau direct deal dan jumpa GM orang putih yang particular sangat tu, ok pasal kerja ni nanti I cerita. Back to main topik iaitu hari jadi saya...

Banyak perkara pahit dan manis telah berlaku dalam hidup saya pada usia yang muda ni tapi saya telah menempuhi segala masalah dengan berani dan belajar dari kesilapan saya sendiri dan kesilapan orang lain. Setiap hari saya rasa saya lebih matang dalam hidup saya, saya bangga dengan diri saya sendiri dengan apa yang saya telah capai dalam hidup saya contoh kerja dalam pangkat yang bagus, study untuk undang2 dan telah set beberapa goal dan matlamat untuk masa depan saya yang cerah itu.

Start dari malam semalam, banyak orang sudah mulai ucap saya terutamanya si dia kata tak dapat nak ucap saya tengah malam tapi tiba2 tepat kul 12am sms dari dia terkejut mak aku hahahaha tapi I gembira jugak. Ok la, terima kasih kepada semua yang ucapkan saya dan amat menghargainya :)

No comments: