Pages

Monday, November 29, 2010

Apa lagi kalau bukan takdir?Good morning everyone, I rasa hari ini adalah hari yang saya patut letakkan noktah untuk mamat hostel itu. Pagi ni dengan beraninya I call hostel untuk bercakap dengan dia tapi berita yang saya dapat adalah dier tidak tinggal lagi di hostel, baru pagi ni dia checkout!


Berita yang mengemparkan kan? Memang buat hati saya terkecai macam itu sahaja. Kan I dah ckp yang setiap kali saya suka pada seseorang itu mesti tak dapat punyer. Walaupun ini dah biasa untuk saya tapi kali ini susah sikit untuk menerima hakikatnya sebab saya suka dan cintakan dier. Mungkim tidak boleh kata cinta tapi perasaan terhadap dia memang suka.

Sebenarnya I memang dah planning semalam yang minggu ni I nak cuba untuk kenal dier dan bercakap dengan dia. Saya pun taktaulah kenapa saya takut nak tengok muka dia sampai senyum pun tak mampu. Tapi saya adalah jenis orang yang akan senyum kalau terserempak dengan orang lain walaupun I tak kenal orang tersebut. Itulah cara saya tapi dalam kes mamat ni I tak boleh, saya pun taktau kenapa.

I betul2 tak berani nak tengok muka dier, setiap kali kalau tengok pun beberapa saat jew, tengok dan toleh kat tempat lain. Dier pun kadang2 pandang I jugak tapi belum tiba masa lagi untuk kenal. Entahlah tapi yang pasti kami sama suka. Itulah ingatkan minggu nak bercakap dengan dia tapi semua sudah berakhir macam itu sahaja sebaik sahaja saya dapat tahu yang dier sudah tinggal lagi di hostel.

Apa yang saya boleh katakan selain dari takdir saya! Kalau nak saya lupakan dier mestu mengambil, saya pun taktau kenapa saya jadi begitu lemah kali ini. I dah cuba sedaya upaya untuk menempuhi tapi hati saya begitu lemah dan lembut! Rasa nak nangis dan jerit sekuat hati saya tapi bukan kat office k!Rasa nak peluk seseorang dan nangis. Siapa lagi kalau bukan mamat itu dan semua sudah berakhir tanpa garis permulaan. Kalau lah saya jumap dier sekali lagi mesti saya akan luahkan segala yang dalam hati saya.

"Tuhank yang maha kuasa, bantulah saya untuk menempuhi kesedihan kali ini"

No comments: