Pages

Thursday, November 4, 2010

Back to normal



Good morning everyone, how are you all? Ok, all of you might be feel weird because most of my posting is in malay but since I've few overseas followers so I need to be in english but don't worry sometime I'll try to post in malay as well and for sure this entry in malay.

I taknak cakap banyak pasal kisah silam hidup saya sebab I pasti korang semua dah tahu kan, agi pun I pernah post dulu tentang apa yang telah berlaku dulu. Tapi untuk kali ini tentang apa yang telah berlaku tentang gadis yang I kata hari tu. I mengaku memang salah saya kerana mengejar cinta dengan dia tapi sampai 1 tahap saya sedar siapa diri saya sebenar. Saya takmau melukakan hati dia di masa depan dan lebih baik saya melukakan dia sekarang kerana tidak mahu dia menangis setiap hari kerana saya.

Hari isnin tu saya telah jelaskan segalanya pada dia kecuali siapa diri saya sebenar dan dia menerima segala alasan munasabah itu. Entahlah saya sendiri pun tak faham kenapa boleh jadi macam ni and I never wanted this to b happen tapi semuanya telah berakhir. I memang dah serik dengan cinta ini, saya memang mengaku yang I pernah cinta dulu tapi perasaan cinta dulu dan perasaan cinta sekarang memang banyak perbezaan dalam diri saya.

Saya rasa tak biasa dengan keadaan cinta ini, korang semua tau kan yang I pernah hidup berseorang selama lebih kurang 1 tahun. Yalah, parents tu lain lah tapi I tengah ckp pasal personal life saya. Dalam 1 tahun tu I pelajari banyak perkara tentang diri saya dan kenal diri saya sendiri.

Dalam 1 tahun itu jugak saya rasa begitu bebas dengan tiada apa2 halangan untuk hidup saya walaupun kadang2 tu adalah jumpa orang dan kecewa tapi itu semua adalah satu pengajaraan dan pengalaman bagi diri saya.

Selama 1 bulan I kenal gadis tu I rasa macam kebebasan saya telah dirampas dan di kontol plak tu. Tapi lepas semuanya telah berakhir saya amat rasa senang dan ringgan sekarang. Tidak perlu risau apa2 lagi!

Yang paling bestnya adalah, I boleh start cuci mata semua jejak2 yang I suka hahahah. Oh yeah I lupa nak bagitau ada satu jejaka yang tinggal kat asrama dengan saya., memang hensem gile tapi belum tiba masa lagi untuk kenal sesama sendiri dan I taknak lah jugak harap sangat saya dengan dia kan. So buat masa kini misi memcuci mata akan dijalankan seperti dulu hahahah.


Gembiranya saya bila dapat balik saya punyer kebebesan hahaha.

P/S: Lain kalilah I cerita pasal jejaka tu, so stay tune dan sekarang I nak sambung kerja saya yang melanda macam tsunami kat bilik saya ni.

2 comments:

Diari Hidupku said...

Hye... Salam ziarah. Saya dah follow blog awak dan masukkan dalam blogroll saya... Nanti tolong saya pulak yer...

http://diarihidupku-2010.blogspot.com/

Prince Patrick said...

Hey...jangan risau I dah buat pun tadi :)