Pages

Saturday, January 22, 2011

Pengakuan yang berani...!


Selamat pagi korang semua....oiiii tido lagi ker? Bangun2 dah cerah dah wei korang ni...makan ngan tido jew kerja korang kan....hahahah sajew nak kacau korang pagi2 ni...eh pagi ker dah tengahari wei....ok lah jom kita cita pasal entry kali ni...macam hot jewkan entry ini? Hmmm xtaulah korang, hot ker sejuk ker tapi untuk saya lega hati lepas pengakuan ini kat kakak angkat saya bukan famili saya ok.

Ok cita dier macam ni, sebenarnya saya ada seorang kakak angkat di tempat kerja saya satu department lah. Masa saya mula2 masuk kerja di mining ni memang saya under dier tapi selepas naik pangkat ni dier lak bawah saya hahaha lucu kan. Tapi apa nak buat macam tu lah kisahnya. Pada mulanya I memang cover depan semua orang lah yang aku ni plu, gila kar apa nak tunjuk kat semua orang yang aku ni plu baik aku bunuh diri!

Pengakuan ni berlaku semasa aku kat sibu, entah macam maner kakak saya ni dah dapat hidu yang I ni PLU sebab korang ingat tak yang aku ngan Alif kan ada planning nak gi tengok movie kat GSC dan I siap beli tiket untuk twin seat. Hari tu kan tak jadi nak pergi sebab ayah Alif masuk wad so I bagi lah tiket tu kat kakak angkat dan tunang dier. Segalanya start dari situ, sejak hari tu kakak dah start tanya kat kau siapa yang seorang lagi tu, I pn dah lenguh mulut saya bagi alasan lain supaya elak dari ini.

Tapi kakak angkat saya ni keras kepala sikit, dier nak tau jugak siapa tu. Masa kat sibu entah macam maner dier tau so terbongkar lah rahsia saya dan Alif. Sebenarnya I ngan Alif takda apa2 pun untuk masa kini sebab kita orang nak jumpa dulu sebelum membuat keputusan, yalah kita orang sama2 takut dikecewakan lagi. Sakit dowh! So apa lagi dah kantoi mengaku jewlah kan.

Masa tu kakak saya ckp yang dier dah lama tau benda ni cuma nak dengar dari mulut saya sendiri! Hmmm nak buat kan dan kantoi so I pun bagi tau lah segalanya dan tentang alif jugak yang kita orang saling berkenalan dan belum buat keputusan lagi. Kakak say ani jenis yang advice saya macam my life guider lah. Bila saya ada masalah yang takleh selesai kan mesti dier yang beri pandangan kat saya.

Apa2 pun saya tak berani lagi nak beritahu pasal ni kat parents saya sebab I perlu fikirkan semua masalah yang akan timbul selepas pengkuan ini. Yalah, I've to think about my future, my carrier, my family, my parents status and my own as well. So I tanak lah terburu buru dalam hal ini tapi kan I rasa kakak kandung saya tau pasal ni kot entahlah, kalau tau bagus jugak lah takyak nak aku susah2 bagitau dier orang semua.

Bila saya bagitau semua kat kakak angkat saya, saya rasa macam bebas dan ringan berat hati ni yalah takperlu macam sembunyi lagi dalam perkara ini. Leh bagitau apa2 sajew kat kakak saya sekarang dan yang paling bestnya adalah dier terima saya seadanya. Itu yang buat saya betul2 terharu dan hormat kat dier. Thank kakak dan abang ipar angkat saya. Hello I memang rapat ngan kakak dan tunang dier so dier orang pun tak kisah pasal ni. Anyway I fell the freedom now!

6 comments:

Diari Hidupku said...

Congrats sebab berani buat pengakuan... Saya kawan2 semua tahu, cuma famili jer yang tak tahu...

Semua kawan2 boleh accept dan bagi support kat saya... Tapi tak tahulah belakang saya macamana...

Dunia macam kita ni penuh dengan dilema dan rasa takut serta serba salah yang berpanjangan....

zack hunter said...

there are some "things" that you should reserve to yourself bro.. its may sound hypocrite, but better to be in that way..

SUCI KUDUS said...

be strong...
;)

Prince Patrick said...

Diari: Thanks buddy, I'll try to be best one :)

Zack: Yeah is good for us to reserve something for us sometime but I prefer to be who am I instead of wearing a mask everyday and living with mystery fear!

Suci: I'll, thanks :)

WOK PUTEH BINTI HAJI KASEEM said...

Prince Patrick..yes..sooo tiring nk cover our actual identity and feeling..not all can accept this thing..u shud grateful coz having such an understandg sis in ur life..anyway.may i know.wat is da title of ur bckgroun song??leh layan lagu ni..

Prince Patrick said...

Biasalah kak wok dah nak buat macam maner....dier ni tak sporting kan macam kita hahahah. Nama lagu tu Aishiteru kak wok :)