Pages

Thursday, January 20, 2011

Journey to sibu!


Selamat pagi korang semua, aper khabar? Sorry yer tak dapat update blog, busy ngan kerja. Korang nak tau tak ni pun I masuk ofis kul 5 pagi untuk buat kerja sambil2 tu update blog. I lah pekerja yang paling gila di dalam dunia! Ok back to the entry, mungkin entry tak begitu panjang kot sebab takder benda yang menarik sangat cuma nak cerita pasal apa yang terjadi sepanjang percutian kat sibu dan semasa jumpa abang terangkat saya tu.

Journey start pada 8hb Januari 2011 kul 6.30pm dari tempat tinggal saya sampai LCCT dalam kul 11pm, korang bayangkan aku tido kat lcct atas kerusi tu. Aduh memang tak dapat nak tido langsung, yalah banyak orang dan bising plak tu. Naak tido atas kusi? Hmmm xyah lah korang, baik duk dan tengok gelagat orang yang lalu lalang kat lcct tu dan yang penting cuci mata weh hahaha. Banyak tul mamat hensem, habuan yang paling best untuk mata saya, dah lama tak cuci mata macam tu. Heloo, setakat cuci mata jew ok, korang jangan pikia yang bukan2. Oh yeah, lupa nak bagitau aku naik flight aper kan, kalau bukan Air Asia yang buruk tu aper lagi! Tension tul ngan service dier orang!

Ok lah, tak tido sampai kul 5pagi dan check in ler aper lagi kan hehehe. Dapat tiket kat kaunter terus check in dan tunggu flight. Boarding kul 6am kot, entah lupa kul berapa. Dalam flight ya ampun sejuknya macam dah nak beku nasib baiklah ada bawa jaket kalau tak beku aku dalam flight tu. Dalam flight lak belilah 100+ untuk minum, yalah dari semalam tak apa2 weh korang...mampu korang....mesti taklehkan...pengsan korang (don't try it at home ok). Lepas minum tu, beli lah cap untuk abang angkat saya dan satu teddy bear Air Asia, comel gak weh dan aku bagi nama popo kat dier. Entahlah macam tak sesuai kan...apa jewlah korang ni...

2 jam dok dalam flight tu macam rasa nak terjun jew....entah macam tak best jew tapi akhirnya tido jugak saya, letih sangat wei...sampai kat sibu...sampai kat sana bayangkan abang angkat tak sampai lagi tension tul, hmmm xperlah dier kerja dan tido letih kot. Xper aku faham, kadang2 i pun letih jugak ngan kerja ni semua hehhe. Sebelum I sampai sibu pun abang dah inform saya yang saudara dier ada kat umah, auh ini yang xbestnya...kena jumpa ngan dier orang lagi, nak tukar jadi budak sopan lak, kenalah pakai segala ilmu sopan yang mak ajarkan masa kecik tu hahahah


Macam itulah selama seminggu kat sana memang saya selesa dengan keluarga abang saya tu. Friendly tu taklah sangat tapi ok lah kot sebab saya umpan dier orang ngan Pizza dan KFC weh hahahah. Aku tak pakai ilmu hitam macam korang k...larikkkkkkk....main2 jew korang wei hahaha. Kat sana saya banyak shopping lah, entah berapa helai baju yang I beli tapi yang penting I beli 3 baju untuk Alif lebih kurnag macam baju saya jugaklah, entah kenapa saya beli yang sama tapi I beli jew, Alif pun macam ok jew.


Tapikan semasa saya kat sana, abang angkat saya ni kat umah memang perangai dier baik tau tapi masa gi jalan2 ya ampun perangai macam entah apa, menyakitkan hati tul sampai I sound dier terus dier senyap...merajuk lah tu...merajuk lah ada aku kesah hahaha. Ddah ko yang nak sangat kan...ambik....hahaha tapikan ada 1 benda memang saya tidak dapat dinafikan, dier memang sayangkan saya sebab ada 1 malam tu tiba2 rasa sejuk betul masa tido dan terus bangun....mungkin dier perasan kot yang akud ah bangun dier tanyalah kenapa, aku ckplah sejuk. Then dier terus peluk saya untuk panaskan badan. Kalau korang nak tau, kat sana kan memang pasan giler macam tengah dok tepi matahari tau...mandi punyalah 10 kali tapi still panas giler siot.

Then the 2nd day, masa aku tido tiba2 rasa macam ada orang selimut kan saya, buka mata tengok abang anngkat selimut kan saya dan senyum lebar. Masa tulah aku sedar yang abang angkat aku ni sayangkan saya jugak, memang aku sayangkan dier sampai sekarang, cuma kadang2 tu buat sakit orang jew kot perangai dier. Aaaa ada 1 lagi lupa nak inform kat korang, dier punyerlah banyak skandal, aku curi2 check hp dier masa dier mandi hehe jahatkan aku ni....memang betul korang punyerlah banyak skandal...maakkkkk pengsan terus aku dibuatnya....

Yang tu semua tak penting yang pasti dier tak mempermainkan aku dah cukup, yang lain semua aku tak kisah sangat, banyak skandal ker, banyak bf ker...ada aku kesah! hahah So lepas tu semua pada 14 januari aku pun lik lah KL flight kul 3.20pm sampai KL 5.30pm kot....berakhirlah cerita ke sibu dan di sibu. Tapi mungkin aku akan pergi lagi kot untuk jumpa abang terangkat saya tu hahaha.

~tamat cita~

2 comments:

Raja Bhutan said...

Setiap yang pahit pasti akan manis akhirnya.

Prince Patrick said...

Not all the time Raja :)