Pages

Saturday, April 16, 2011

Saya curang ker...?...?....?




Hi korang semua...ni haaaa entry yang tergempak giler tu....lepas ni ada satu lagi entry so stay tune k...sayang korang ummmuahhhh.....saya tak fahamlah korang macam maner leh jadi macam jadi dan benda yang paling peningkan pala aku adalah kenapa saya leh jadi macam sedangkan saya dah ada Alif dalam hidup saya.

Semua ini bermula dengan seorang yang bernama Jo dekat kawasan pahang jugak. Saya kenal dier dari satu laman web macam facebook jugak baru jew tak lama pun...adalah dalam 6 hari kot....mula2 dier yang hantar msg kat saya...saya pun balas lah. Lah korang kan tau yang saya ni kan sopan santun so kenalah reply kan. Saya biasa tak kisah sangat setakat balas msg tu boleh jew takder masalah mesti boleh punyer ma....

So bermulalah sesi balas membalas dan dier kenalkan diri dier sebagai Jo dan saya pulak adalan PP (prince patrick) dan dari Rxxx heheheheh mampu korang...saya pun kenalkan diri saya sebab dah kata nak kawan kan so kawan jewlah lagi pun Alif tak kisah saya nak kawan dengan siapa tapi yang pasti saya kena tahu apa yang saya tengah buat dan saya sentiasa bagitau dier apa yang saya tengah buat, so saya pun tak risau sangatlah nak kawan ngan jo sebab nak kawan dier.

Kita orang pun tukarlah no telefon dan sms dalam tu. Dier suruh saya call tapi masa saya call dier tak jawab lak dan dier call saya lik kata kenapa saya misscall dier...hello jaga sikit saku call bukan misscall yang ko tak jawab apahal....ish korang aku tak pernah cakap macam ni kat Jo cuma cakap aku call tapi you tak jawab...dier kata mungkin dier atas motor kot. I pun ok jewlah tapi adalah excited sikit dalam hati entah lah korang taktau macam maner nak cakap. Walaupun say atau yang saya sudah berpunyer dan kena setia pada Alif tapi kali ini saya macam curang lak...!

Lepas satu hari bersms tu dier mula bahasa saya dengan 'sayang'! Aduh ni yang malas ni sebab saya dah berpunyer weh...lagipun saya ada buat silap jugak, saya tak bagitau kat Jo yang saya sudah berpunyer, itulah kesilapan yang paling besar saya buat dalam hidup saya! Saya sepatunya bagitau Jo yang saya sudah berpunyer dan mungkin benda ini tiday berlaku. Dalam hari kedua tu dier sudah cakap yang dier rindu kat saya lah apa lah itulah ini lah....dier kata sayang kat saya...saya dah jadi kekasih dier lah. Saya ada cuba elak tapi hati saya terus cair dengan kata2 manis dier!

Benda ni berlarutan hingga hari ketiga (Rabu)...seriously entahlah korang ada dah jadi kat saya macam kena pukau macam dah cinta kat dier lak....hello sorry k I cuma crush kat dier jew kot! Saya betul2 rasa bersalah kat Alif dengan perbuatan saya macam ni sebab saya pernah janji pada diri saya dan pada Alif saya sentiasa akan setia dan jujur kat dier tapi kali ni saya macam dah hancurkan kestiaan dan kejujuran pada Alif walaupun Alif tak marah tapi mesti kepercayaan terhadap saya macam dah kurang kan.

Lepas tu Jo kata nak jumpa saya kat tempat dier, saya ok jew cuma yang saya risau adalah dier nak jumpa kat hotel kata nak mesra! Hello jantan ko ingat aku taktau ker aper niat ko tu..tolonglah aku bukan budak kecik k! Aku cakaplah yang tak perlu mesra sangat jumpa kat taman jew....dier bagi alasan lah tapi saya kukuh ngan statement saya yang nak jumpa kat taman dan dier pun apa lagi surrender lah hahahaha! Aku kan bakal lawyer so kenalah pandai cakap kan :p

So mulai dari hari tu (khamis & Jumaat) kita asyik sms dan call lah. Dier macam serious dengan keputusan dier yang dier dah anggap saya macam kekasih dier dan saya pun cair dengan setiap perkataan manis dier! Akulah orang yang paling bodoh dalam dunia ni tapi ada yang lebih bodoh dari saya k..korang jangan hahahah.

Benda ni berlaku sampai sabtu ni masa saya tersedar dari tidur dan Alif tengah nyeyak tidur peluk saya...tengok hp saya ada 4 misscall dan 2 sms dari Jo...aduh....berderau darah saya..yerlah Alif ada kat tepi saya ni kalau dier tau mesti saya akan kena bunuh nanti sebab saya tak gitau dier lagi benda ni. Apa2 pun lepas dari itu Jo tak sms atau call saya lagi entah apa dah jadi kat dier, lantaklah tapi yang pasti hubungan saya dengan Alif aman dan damai hehehe. Lagipun saya dah inform dier pasal ni masa makan lunch kat Kenny Roager Roster kat times square.



Banyaknya yang pernah cakap dengan saya yang PLU memang ni..tak pernah puas dengan apa yang dah miliki dalam hidup dier orang! Adakah saya dah masuk dalam golongan itu? Oh tidak....soalan yang tengah cari jawapan adalah kenapa saya leh jadi macam ni? Tapi lepas ni tak mungkin benda macam ni berlaku lagi sebab saya cintakan Alif dengan sepenuh hati saya!

5 comments:

JoHn said...

bukan curang tu de... standard ar kalu ade feeling-feeling mcm tu.,.... just know who u ar and who u love with.... Good luck

adamiedamuss said...

emmm...stetmen aku plak...
TnG..
biasalah boring2 ngadap benda sama...
mintak, gerenti dpt..
nak gak cabaran...
lg2 bila diri di puja..
kan john...(wajib john angkat semua yg bleh dia angkat utk sokong aku)
tp lps dah dpt trus kita teringat kat yg tsyg kan sbb menyesal...kan zack kan kan kan

Prince Patrick said...

John: Thanks for the support

Adamiedamuss: hampeh you hahahahah saya tak pernah rasa boring ngan alif lah. Saya betul2 kecewa terhapda kay diri saya sebab berkelakuan seperti ini.

Zack Hunter said...

rilek la Patrick.. aku takleh nak komen lebih2 cuma harap ko dpt buat penilaian terbaik.. si adam tu memang suka meracau.. keh keh keh..

Prince Patrick said...

Zack: jangan risau, now I know which one better for me now :)