Pages

Monday, May 2, 2011

Genap 4 bulan - 28/4/2011

Good morning everyone!
: Welcome, please enter the password : *****
: Thank you, Prince Patrick had been activated!

hahahahah apa kes atas ni...sengal jew kan pagi2...hmm entah apa nak jadi kat saya. Yalah dah dekat 1 bulan tak jumpa Alif...rindu tahap gaban seh. Eh mula2 aku nak mintak maaf kat semua followers akku sebab lama tak update blog tercinta saya ni. Busy sangat dengan kerja dan study saya, memang takder masa nak luangkan dengan blog ni. Lebih2 lagi adapter lappy saya buat rosak, 1 minggu tak bukak lappy saya, cian dier tanpa saya tapi minggu lepas dah beli kat lowyat, ingatkan RM150 tapi RM110 jew....sukenya hehehe at last my lappy back to online as normal, sayang lappy saya...!

Eh kenapa lari dari topik ni aiyo, ni mesti nak pujuk korang kan hahaha...kalau korang majuk pun ada aku kesah :p...jahatkan aku...ok jom sekarang kita masuk topik yang sebenarnya. Masa memag lalu dengan begitu cepat sampai sedar tak sedar dah 4 bulan kami bercinta tapi macam baru jew kenal. Dalam 4 bulan banyak yang berlaku tapi syukur kita orang tak pernah gaduh untuk apa sahaja cuma dier pernah marah saya lah untuk beberapa perkara yang saya buat silap. Yang ini memang saya tak boleh nak silapkan dier sebab saya yang buat salah.

Ada beberapa perkara yang dier pernah marah saya antaranya ada satu laman macam fb jugak, dulu saya main add dan approve jew orang dalam tu sampai lah satu hari tu, dier call tanya saya kenapa dalam friends list saya ada banyak orang yang bukan2, terus berpeluh satu badan saya, yalah ini bermakna dier sudah start check pasal saya...takutnya....lepas dier tegur terus saya delete yang seksi2 gitew hahahaha cian kepada yang kena delete tu kan....

Kes kedua, ada seorang kakak ni...xnak sebut nama lah kan, protect privacy *giteewww* add saya kat fb so saya pun approve lah. Biasa saya jarang approve orang kat fb ni kecuali dah kenal tu lain cita lah macam kakak ni dier biasa komen kat status so kenal lah macam tu, apa lagi approve jew lah tapi lama kelamaan perangai dier berubah jadi jiwang lak. Aku biasalah kan, kalau busy mesti tak reply sms semua kalau ada masa baru aku reply so ada 1 kali tu akak tu sms aku tak jawab sebab busy terus dier jiwang kata aku taknak kawan ngan dier lah ini lah itu lah...aduh ini yang tak suka ni. Dier siap report kat Alif dan korang leh bayankan lah apa yang akan jadi lepas tu.

Alif suruh saya call dier terus lecturer hampir satu jam dan siap kena tembak lagi. Tak pasal2 kena, aku pun benggang lah ingatkan nak call akak tu dan tembak dier tapi fikir balik Alif aku diam jew lah nanti kena tembak sekali lagi so aku diam jewlah. Kadang2 tu akak tu adalah sms tanya apa khabar dan reply setakat itu jew, malas aku nak layang orang macam tu.

Lupakan jewlah benda2 macam ni, jom kita cita pasal aku ngan Alif lagi best kan...ada orang tanya kat saya leh tahan ker tak jumpa begitu lama dan macam maner kalau dier cari yang lain? Aku jawab dengan penuh yakin "well, love is all about trust and I trust him"! Yeah, dah dekat 1 bulan kita orang tak jumpa tapi saya percaya dan faham kat dier. Understanding amat penting dalam percintaan jarak jauh ni lebih2 lagi kepercayaan antara satu sama lain. Untuk saya, saya bagitau semua aktiviti yang saya buat, tak kisah penting ker tak penting yang penting adalah bagitau dier awal2 supaya dier tau saya buat apa dan kat maner.

Dier ni tak suka marah, kalau marah mesti hilang mood dier. So dier prefer to be happy all the time, walaupun dier macam dah nak marah dier akan cool dan buat xtau diam jewlah. Dier understanding, caring and kind though. Saya suka tapi hari tu dier luahkan perasaan dier kat saya kata dier belum sedia untuk bercinta, dan study dulu nak berjaya dalam hidup dier tapi kan dier selalu sms "ummmuahhh" dan "I miss you" hahahah ini bukan cinta ker...ahh lantaklah asalkan saya cinta dier sudahlah kan...

Pernah ada sekali tu masa CNY kan dier datang umah so macam petang kita orang tengah baring tu dier tiba2 tanya

Alif : awk...awk akan menyokong saya tak?

Saya: Eh mestilah, kenapa tanya macam ni?

Alif: xderlah, nak tau jew heheheh

Saya: Awk....saya akan sentiasa berada di sisi awk dan sokong awk supaya awk berjaya dalam
hidup awk

Alif: thanks wak.......

Saya: senyum tengok muka dier

Alif: senyum dan peluk saya

wow romantik sangat lah kan..hehehe malu saya. Kita orang memang understanding each other, saya pun taktau kenapa macam ni tapi saya dah cuba untuk yang terbaik dalam perhubungan saya dengan dier. So saya rasa sampai sini sajewlah cita benar kali ni....so untuk korang semua ada tatapan sensasi kali ni....bukan aksi lucah k tapi aksi comel :p


13 comments:

JoHn said...

soooooooooooooooooooo sweeeeeeeettttttttttttttttttttttt

Prince Patrick said...

Thanks John :)

Zack Hunter said...

haha.. setelah lama menyepi.. akhirnya keluar gak entry baru dr patrick..

Prince Patrick said...

I'm extremely sorry Zack, I was really busy lately.

SUCI KUDUS said...

keles uols.. memang.. ada cikki pakai tudung2 aha.. dats romantic.. peluk sangat uols.. kan...

Prince Patrick said...

hahahah amboi kak suci

KHAIRUL KHAMSAH said...

yeyh..besttt...
blogwalkinggg..!!!
http://khairulkhamsah.blogspot.com

Prince Patrick said...

best kan hahahahah

azRie faRes said...

nak password.. huhu... plz...
muhdazriefares@yahoo.com

sarawakbujang said...

knp password lama tak dpt dibuka?

Prince Patrick said...

Khairul : hahahah thanks darling :)

Azrie: I'm sorry beb, I can't give you the password at this stage but will review it back in future though.

Prince Patrick said...

Sarawakbujang: Sebab saya dah tukar password kot....

azRie faRes said...

nak password entry nie...
muhdazriefares@yahoo.com
thnx... :)