Pages

Monday, July 11, 2011

Mogok lagi....aduh....!


Selamat korang semua, apa khabar? Dah makan ker? I baru siap makan dan nak update blog lah katanya. Ini kali pertama saya update blog kat umah kan, selalu kat office tapi sejak menjak dah ada streamxy kat umah so adalah banyak masa yang terluang leh update blog kan. Lagipun speed dier memang ok, lagi cheq suka leh tengok porn opps heheheh saya budak baik k bukan macam korang yang sanggap hari2.....

Ok entri kali mogok lah plak....hello ni bukan mogok pasal bersih k ni pasal dua orang kat office saya mogok dan xnak kawan ngan saya. Apa masalah semua mangkuk kat ofis ni har? Datang period sampai tak henti lagi kar? Stress tul ngan dua ekor mangkuk ni, aduh. Nama 2 ekor tu adalah Shan ngan Amy, kira rapat jugaklah ngan saya sebelum mogok. Dier orang selalu cari saya untuk breakfast dan lunch, suka buat lawak ngan saya. Mentang2 saya ni comel, ambik kesempatan kat aku lah katakan heheheh

Aku pun tak fahamlah apa masalah dier orang, tiba2 ber 2 ekor ni emo dan xnak cakap ngan aku. Aku senang jew kalau ko dah xnak cakap ngan aku, bye bye lah. Ko hingat aku nak sangat kawan ngan korang ker? Tapi saya tak tunjuk lah, saya cool jew dan buat xtau lah. Walau macam maner pun saya minta maaf walau pun saya tak buat silap, saya kan alim dan ayu gitew (alim dan ayu lah sangat hahaha). Lepas minta maaf tu, saya terus senyap, no action have been taken to solve the problem. I mean why should solve a problem which I've never created one and I'm tired of this. Come one guys, what is wrong with those people? Human are more complicated than a computer man!

Benda ni dah jadi dekat 2 minggu so saya buat xtau dan buat kerja saya jewlah. Lagi bagus sebab dulu almost habis waktu kerja saya dengan dier orang sebab I'm the chairman for the comity so we spent time to discuss stuff that we want to carry out but lately after this incident I use those time to do my pending works which is really worth for me rather than wasting my time with non useful matters. After all I'm the chairman for the comity which I need to take responsibilities at the end of day but it seems like they not like it, do I care? I'm not going to loose a post which my company assigned to me base on trust. I'll do my part no matter what they going to say, that all doesn't matter to me at all but the most important this is I carry out what I should do that all.

Eh knp tiba2 BI plak....motif sangat nak tunjuk yang saya pandai kan hahahaha. Xderlah korang, saya lebih suka guna BI bila nak argue, I don't know why hehe. Ni pasal kakak angkat yang mogok tak tentu pasal tu, walaupun dah xda apa2 antara saya ngan dier tapi kadang2 saya risau pasal dier jugak. Dier dah nak kahwin tapi dier nampak tak serius nak kahwin, saya rasa dier suka kat orang lain kot. Knp saya cakap macam ni? Saya takkan cakap tanpa bukti, ada seorang lelaki yang bernama hendry, selalu keluar ngan dier waktu malam dan behave bagus sangat denpan dier. Tau2 jewlah kalau perempuan behave bsopan kat seorang lelaki tu mesti ada something kan. Dier pernah gitau saya yang jangan cakap pasal tunang dier depan laki tu, masa tu pun saya dah rasa pelik semacam dan sekarang macam dah confirm apa yang saya fikir ni. Hmmm xtau lah apa yang akan berlaku tapi ini adalah hidup dier sendiri, saya tak dapat nak tolong banyak lebih2 lagi pada waktu begini. So saya hanya bole pray untuk dier sahaja.

Sekarang saya cuba untuk abaikan benda tu semua dan fokus kat diri saya daripada fokus pada orang yang tak pedulikan saya kan. Kadang2 saya pun pelik tentang diri aku ni sebab saya boleh berkomunikasi dengan baik dan advice orang yang berumur dalam lingkungan 40 hingga 60 kat tempat kerja saya terutamanya orang2 yang kerja bawah saya seperti pemandu lori, machine operator, dewateing crews and ect. Hari ni saya terminatekan kontrak 2 orang driver dan korang cuba bayangkan betapa susahnya nak terangkan kat dier orang sebab kenapa dier orang kena terminate dan jelaskan semua. Penat tau tak korang nak deal ngan orang tua2 ni tapi walau macam maner pun saya kena dan terpaksa buat kerja saya sebagai seorang supervisor dier orang dan kedua besar di department saya. I need to be fair with everyone and I'll do my best :)


~The End~

4 comments:

numan-qatadah said...

Kejap nak mogok , kejap nak puji diri sendiri , kejap nak membebel , kejap nak mengomen orang ... aku rasa patrick ko dah kena syndrome down nie ..bek pi check ngan doc ..takut melarat ke sakit len lak ..huk huk huk ...

psst : aii rasa you kena banyakkan posting pic2 skandal U ..especially yg ngorat ko masa jogging .. ak still x caye ramai org ngorat ko masa jogging ..huk huk huk ....PIC plzzzzz ..hahahaha

Prince Patrick said...

Nu'man: Hampeh ko numan...jangan risau kalau aku sakit ada banyak orang nak jaga saya macam safar, Alif, syam, Jei, Ghana, Jo, Ajeep, Rizal dan lebih2 lagi abang zack yang hensem gitew hahahaha ko ada? nan hado wakaka

psst: Hahahah cheq tau hang takut market dah turun kan....wah betapa bahagianya saya dengan jejaka hot di sekeliling saya...

Zack Hunter said...

aku terasa nama aku disebut2 di sini.. haha..

entry yang penuh dgn pelbagai cerita.. tapi aku just nak sentuh pasal workplace jer.. biasalah Pat, kat tempat kerja mmg situasinya mencabar skit..

teringat time aku jd engineer kt sebuah kilang dulu yg rata2 workers dia semua baya2 umur bapak aku.. cara kita approach diorg kene berhemah walaupun tegas.. rasa2nya Pat tau kot cara nk approach diorg ni..

pasal colleagues yg tetiba bermasam muka tu.. apa salahnya one day Pat bawak makanan dan ajak diorg makan sekali.. dr situ Pat leh tahu apa masalah diorg pada Pat.. jgn lwn api dgn api.. buat pendekatan lembut.. sure pasni diorg akan lebih respect hang..

Prince Patrick said...

Zack: Heheheh sajew nak kacau abang zack :p itu lah bang zack ngan orang2 tua ni pening pale saya nak explain kat dier orang but is my job and I've to do it tho.

Lantak dier orang lah bang, yang pasti saya tak buat silap atau salah kat dier orang. Kalau ada pun let them come and talk to me instead. Xder masa aku nak bawak dier pi makan, banyak chantek muka dier orang!