Pages

Saturday, October 5, 2013

Serious ker TAK...?!?!?!

Serious ker tak?

Happy Saturday peeps, korang sihat? So aper plan korang minggu? Selamat berchipopeh bagi yang tengah chipopeh hahahaha.

Do you guys think is it that easy for fall in love? For me, it’s that easy after fall sebab there’s so much of things that I’ll take into consideration. Sebab utama kenapa ada banyak factor yang aku perlu ambil kira adalah untuk tidak meroyan in future because I’ve been there felt that situation before. Korang perasaan most of the couple, it’s either kenal dari facebook tweeter or wechat! Application aku tak tau lah kan sebab aku sendiri tak pernah cuba haha.

Mula-mula add kat social app, lepas tu exhange message lepas tu exchange nombor tepon. There you go, mula lah sms siang malam sampai masuk jamban pon siap bawak tepon tu sekali haha. Yang paling xleh belah, dok borak 3 4 jam setiap kali call, yang paling syok dok borak dalam tepin tengah malam haha, esok pagi pergi keje or kelas macam zomba. Itu belom jumpa lagi tapi dah declare couple.

Sebelom jumpe tu siap exchange picture semua hahaha and kalau ok the relationship akan go on lah without jumpe pon boleh. Tapai kalau tak, korang paham jewlah terus cut off cakap busy lah, banyak keje lah paadahal dok pancing someone else haha, kalau dah stage ni memang tak harap lah nak jumpe and so please proceed for makeover lagi k, good luck!

Kalau taste both party then proceed untuk jumpe and imagine it’s happening in just few messages exchange, few phone calls and jumpe sekali hahaha. Kalau dua2 serious in their relationship baguslah, ini tak! Part yang paling lucu adalah tak puas ngan selection dier sebab pasangan dier tak rock or tak cukup ciri-ciri yang dier nak. Hello, ko bodoh ker? Habis mase ko kenal dier takkan ko xtau dier up to ciri ko ker tak? Ni tak lepas declare baru dok meroyan nak breakoff sebab tak sesuai haha. Weh bonggek kalau ko dah kaki gatal, dapat prince harry pon ko xkan puas jugak lah weh. Haha. Part ni semua berlaku dalam jangkasama 1 bulan or 2 or 3 bulan lah. Bila aku dengar story-story macam ni confirm aku akan tergelak depan orang tu lepas tu ucap tahniah. Bukan aku nak perli tapi come on bitch!

So sebelom declare, tanya diri korang sendiri are serious about this? Takyah nak cepat sangat cair ngan cakap-cakap manis orang yang approach tu. Kalau dier betul-betul minat kat korang, dier akan cuba sedaya upaya dier untuk buktikan. Kalau tak pon kenalilah orang yang korang suka tu, take your time. Tak perlu rush dalam hal-hal cinta ni, percayalah cakap aku. Kalau dier betul2 suka kat korang dier mesti sanggup tunggu korang. Kalau dier tak suka korang, tak payah nak emo sangat! Ok, there are tons of fish in the river haha.


Ps: Nasihat atas ni untuk kaum lelaki dan wanita yer….bukan untuk PLU sahaja! Maaf in advance kalau ada yang terasa dengan bahasa aku kat atas…kalau ejaan salah mintak ampon yer hehe *_^

Until then,
So & So

The Legend Prince



2 comments:

fallen angel said...

oit patrick... ni entri ulasan entri putera ker? tsk... sila buat entri yg lebih segar... lalala~

The Legends Prince said...

Eh yeker...entah aku tak bace blog dier pon haha....so it's has got nothing to do with his entry tho...