Pages

Saturday, November 2, 2013

Bapak Phyco!!!

Bapak Phyco!!!

Weh korang…perasan tak sejak menjak ni banyak giler phyco yang berkeliaran. Aku bukan nak kutuk sapa2 tapi dah kene kat aku so aku share lah kat korang, kalau korang terasa…hmmm ader aku kesah hahaha. Just kidding yaw!

2 months ago, cite bapak lama! Sorang mamat ni add aku kat wechat, ni satu lagi minatang yang seram siap leh scan orang sekeliling. So aku namakan mamat ni A ok, lepas dier add aku, aku approve jewlah dah orang nak kawan kan. Lepas aku approve ni aku pon chat lah ngan mamat ni sbb aku ni bukan jenis yang menunggu other party yang start tegur aku, kebanyakkan waktu aku yang tegur dulu and aku tak kisah pon.

Lepas chat few days tu, sorang lagi mamat ni add aku, sebenarnyer banyak jugak add aku lah, mostly girls tapi tak approve pon haha nampak tak kat situ permainan aku (chuckle)! Aku namakan mamat ni B, biasa aku chat jew ngan semua kalau ada orang message ngan aku and kalau dier orang diam aku pon diam lah tapi kadang2 tu adalah jugak say hi.

Lepas few message tu aku terlampau yang busy ngan keje and assignment tapi aku layan jugak lah ngan mamat B ni sebab dier ni rajin jew message ngan aku. Ada one time tu aku totally ignore termasuk kawan sengget aku TEBUAN KUNENG! Tapi lepas tu aku message balik lah jugak, one day tu si mamat A ni tetiba message aku

A: Wah, tengah happy nampak!
P: Hi, eh bahagia? Bukan ker sy happy setiap hari haha
A: Yeker, tapi sejak kebalakangan ni macam rajin plak message kan
P: Aper yang awk ckp ni, terus terang jewlah
A: xper nanti awk tau lah aper maksud sy hihi
P: Hahah ok, tapi sy layan semua dengan cara yang sama
A: yerlah tu, message siang malam xkan xder apa2 kot
P: sy tak faham lah aper yang awk ckp ni

Lepas tu mamat A ni terus diam and the next day

A: wow, pepagi jew message kan! Tapi kita tak layan plak
P: Eh aper ni…saper yang sy message pepagi sebab kawan2 sy message malam lepas sy tido
A: fikir lah sendiri, kalau sy ckp mesti tak suspend nanti
P: apa2 jewlah hahaha

At the same time, aku chat ngan mamat B!

P: awk, awk kenal ker A ni?
B: Eh kenal, housemate sy. Knp? Awk kenal ker?
P: Kenal sbb dier add sy dulu and xtau plak dier tu housemate awk haha
B: Oh yeker, habis tu knp awk?
P: Xderlah, semalam dier chat ckp sy msg tak henti2..baru sy paham dier perasan sy chat ngan awk ahha
B: hahah oh yeker…mungkin kot

A: Ooooo spot check erk?
P: Eh maner ada, just nak confirm ngan B takut salah orang
A: Yerlah tu…awk suka kat dier erk?
P: eh maner ada…awk ni tetiba jew kan
A: aper salahnyer, B tu baik orang nyer…hensem…
P: Yer sy tau, baik dan hensem tu untuk awk sbb awk kenal dier, serumah plak tu…kalau yer pon bagi lah mase untuk kenal dulu
A: suka jew…xyah nak tunggu2…
P: eh ada plak macam tu haha
A: Nanti sy ckp kat dier yang awk suka kat dia
P: Awk jgan ckp yg bukan2 k, sy xpernah ckp sy suka kat dier
A: xper biar sy tolong…
P: Eh xperlu, sy tau aper yang terbaik untuk diri sy

Tetiba jew mamat tu jadi phyco!

A: Haaaa tau takot…len kali jangan nak kacau hidup aku
P: Eh bila mase plak sy kacau hdp awk ni?
A: habis yang u tanyer kat B pasal I kenapa?
P: lah sy just nak confirmkan jew
A: I tak suka lah ckp ngan orang yang tak xder courtesy ni, kalau orang kacau hidup I, I kan biarkan hidup orang tu senang

Aku serious speechless mase tu! Phyco gile kot mamat ni, seram semacam jew aku tengok kat mamat ni. Kalau ko suka kat B tu, ckp jewlah…bukan aku nak potong line pon haha….nak jew aku suruh mamat giler ni turun padang, nak ajar sikit tapi aku waras lagi so aku abaikan jew…biasalah selebekriti kene attack2 ni kan hahaha…..korang jangan jadi mcm ni lak k….

Ps: Korang jangan cuba nak jadi phyco erk ngan aku…aku sekeh muka korang nanti haha

Until then,
So & So

The Legend Prince



4 comments:

fallen angel said...

please... please... nak jugak.. nak jd phyco gak...

Tebuan Kuneng said...

hahaha...siot ko..ko kate aku senget...hahaha...da ko pun senget...aku pun terpkse la follow kesengetan ko tu..hahaha

adamiedamuss said...

nak kata dia hot la tu...
nmpk tak permainan dia disitu..

The Legends Prince said...

FA: Hahaha silakan silakan....

TB: Haha ko yang sengget dulu k...aku terjebak ngan virus senget ko tu haha

Adam: Hahaha oppa.... :D