Pages

Thursday, March 17, 2011

Birthday Si Dia Yang Ke 24!

Hi korang semua, apa kabo? Sihat? Cuma aku jew tak sihat, sakit gigi. Baru semalam pergi jumpa doktor...tapi tak cabut lak gigi sebab doktor kata kena makan ubat dulu minggu depan baru cabut gigi. Eh korang, lari topik lak aku. Ok2 serius sikit.... untuk entry kali ini saya nak cerita tentang birtday Alif yang ke-24 haaaaaa....walaupun kita orang tak celebrate macam orang kaya tapi saya celebrate kan bersama dia sekadar yang termampu sahaja.

Jom kita dengar cerita benar dulu. Birthday dier adalah pada 13/03/11 tapi disebabkan kita orang tak sempat nak celebrate pada hari tersebut so kita orang raikan pada 12 tengahmalam pada 12/03/11...eh korang....itu dah consider sebagai 13hb lah tu...aiyo....hahahah sengal jap :p ... Ok pada 12hb kan saya pernah janji dier dulu yang saya akan belikan kasut kerja sebagai hadiah untuk dier dan korang jugak tau kan yang sebelum tu pun saya dah belikan kasut untuk dier. Saya rasa saya pernah ckp pasal ni dalam entry Cinta Jarak Jauh ....kan kan kan (ala ala upin&ipin hahaha) Masa kita orang nak pergi pilih kasut tu...aduh punyerlah tension aku nak halang dier beli kasut, yalah saya kan nak bagi surprise kat dia dan sebenarnya dier pun tak tahu pasal ni...aduh korang....kan nak bagi surprise kat dier kalau dah bagitau itu bukan surprise lah....korang ni kan...

Mula2 tu kira orang pergi Complex aper entah, dier yang bawak saya ikut jew hehehe. Sampai saner punyerlah banyak kasuh makkkkk pengsan jap hehehe. Dier apa lagi suruh saya pilih untuk dier lah.....korang tau lah kan aku pun guna minda criminal aku yang hebat ini dan pilih kasut yang buruk bagi dier dan ckp "Tak cantiklah awak...baik kita pergi kedai lain" hehehe promoter kedai tu jeling semacam jew...jeling lah ada aku kesahhhh wakakaka. Lepas tu kita orang pergi Utama lak...jalan punyer jalan tiba2 jeng3 hahah ternampak satu kedai yang punyer lah offer murah aduh....tapi bukan beli kasut kerja untuk dier tapi kasut untuk jalan2 brand Albertini weh korang...harga pun fuh...punyerlah murah RM 150 leh diskaun sampai RM 65...korang bayangkan lah...apa lagi untuk cover saya belikan kasut tu untuk dier. Aku pun ckp lah Alif "awak...nantilah kita pergi tempat lain atau kita beli hari lain" aduh....muka dier terus berubah jadi sedih....aku tengok pun keciannya.....hampir2 nak gitau dah kat dier yang saya dah belikan kasut untuk dier tapi takleh weh korang...

Lepas tu lak pergi sogo..makan kat sana...haaaa apa makan apa kat sana...apa lagi kalau bukan kegemaran dier nasi ayam hahaha siap aku pun terikut sekali ngan dier kempunan nak makan nasi ayam. Lepas makan ternampak lak ada offer kat sogo...tiba2 dier ternampak lak boxer haha apa lagi beli untuk dier lah tak mahal pun korang...setakat RM 25 mampu jew kot lagi pun kan birthday dier saya nak dier happy so beli jew lah. Lepas bayar kita orang gi lowyat untuk beli pouch handphone aku yang dah outdated Nokia 5800 sampai satu bagunan lowyat kita orang jalan tak jumpa gak...aduh....malas lah aku nak cari lagi...so kita orang balik ke bilik dalam lebih kurang 6pm kot....sampai bilik aku pura2 nak pergi kelas tapi takder kelas hahah rupa2nya pergi balut kasut Renoma tu dan sumbat dalam beg yang letak buku. Korang bayangkan beg letak buku jadi beg sumbat kasut hahahaha.

Malam dalam lebih kurang 8 tu kita orang gerak ker CM untuk dinner dan beli kek untuk dier kat secret recipe. Lepas tu pergi ke dataran merdeka untuk celebrate....tunggu punyer tunggu sampai kul 11pm dah nak hujan...hampeh tul...masa kat dataran tu kita orang bual2 manja2 sikit tengok gelagat manusia kat sana. Sampai kat bilik, saya sediakan kek untuk dier dan tunggu sampai kul 12am...tiba jew masa apa lagi masa untuk potong kek hahaha. Lepas potong kek ada plak dier suap saya makan kek tu hahahaha, masa tu adalah kawan yang miang semua call untuk ucap kat dier hahahah. Masa tu saya suruh dier tutup mata dan saya tutup lampu, masa untuk bagi hadia hahaha...masa bagi hadiah tu terkejut dier hahahahah apa lagi dier peluk lah saya tanda terima kasih.

Masa tu ada plak seekor mamat kawan dier yang call iiiii geramnya....ok2 yang pasal ni saya ceritakan dalam entry seterus ini hokey....lepas bukak hadiah tu hahahah punyer dier gembira melompat sebab dier tak sangka saya dah belikan hadiah untuk dier dan hadiahnya plak adalah kasut kesukaan dier "Renoma" hahahahah..dier betul2 gembira hari tu dan itulah saya nak, Saya nak dier sentiasa gembira lepas tu apa lagi sesi borak memborak...jom3 kita borak dulu...masa tu dier bagitau lah pasal mamat yang bodoh tu....geram tul aku dengar....tapi dier happy dan suka sangat dengan hadiah tu dah lah dapat 2 pasang kasut hahah boxer lak tu hahahah....mestilah happy kan....lepas tu tido......so habislah cerita benar birthday dia....alah korang takyah nak tau drama nak balik tu sebab itu rahsia hahahah drama weh....buat muka sedih sebab tak dapat jumpa dier untuk 2 minggu hahaha.

SeKaRang lak adalah sesi post gambar hahaha...jom3....




PS: Password has been changed. For those who wish to have the password please email me cheah_cw@hotmail.com. As ussual, kak Suci will get the password first!

11 comments:

SUCI KUDUS said...

sukerrr..sukerr...such a sweet couple!! n bf uol sangat kendo..kan..

Zack Hunter said...

romantik sungguh hang yer..

Prince Patrick said...

Kak Suci: Thanks kak, hahahahah kendo ker :p

Zack: Biasalah jangan jeles tau hehehehe

kapas said...

love ur blog n ur story..hopefully can be one of ur trusted person..dun worry i'm not one of that kind yg kaki repot pelbagai since i am a person who just like u..
hopefully y can give me the paskey to share..
kapas2000@gmail.com

Prince Patrick said...

Thanks for my story and I'm not sure how good it is till attracted you to read!

Anyway, enjoy reading though.

SUCI KUDUS said...

bile nak update lagi dear..
x sabar nk tunggu story mory kapel romantik ni..
hihi

Prince Patrick said...

Amboi kak suci..tak sabaq2 hahahaha jangan risau...mungkin hari ini saya akan update ok dan jumaat ni saya akan jumpa alif :)

Am iS ZacK said...

baru je start baca ent3 u..rs so sweet..teringat ttg kisah i jugak..em, hopefully we can be friend so that we can share our stories together..keep it up writing k!

akuntahpape@yahoo.com

Prince Patrick said...

Am iS ZacK : Sweet memories that had been ended! :) Thanks for the comment by the way

azRie faRes said...

nak password entry nie...
muhdazriefares@yahoo.com
thnx... :)

azfas said...

Prince Patrick..
boleh dapatkan password x
azfas_@kbh@yahoo.com