Pages

Thursday, March 10, 2011

Cinta Jarak Jauh


Hi korang, aper khabar? Sorry lah wei, sejak kebelakangan ini saya memang busy sangat. Masa nak update blog tu lah ada kerja datang aduh mak.....sebenarnya masa tengah type entry ni pun bukannya free sangat pun tapi tetap gigih nak update hehehe. Ok untuk entry kali ni jom kita berborak pasal "Cinta Jarak Jauh".

Korang pernah tak cinta bf korang secara jarak jauh? Tapi untuk saya, saya memang dalam cinta jarak jauh dengan Alif sebab dier tinggal di KL dan saya lak tinggal di Pahang. Kita orang jumpa pun sebulan 2 kali jew kot sebab dier pun sibuk dan saya pun sibuk. Dah nak buat macam maner sebab kami berdua sedang berkejar masa depan masing2. Dalam percintaan jarak jauh ini banyak perkara dan isu kena di ambil kira terutamanya kepercayaan terhadap satu sama lain.

Saya memang percayakan alif dengan sepenuh hati tapi kadang2 tu adalah saya pun rasa tak munasahabah dengan alasan yang dier bagi saya tu dan lepas saya akan fikir balik mungkin saya yang belum cukup memahami dier lagi. Saya akan cuba sedaya upaya untuk memahami dier dan buat yang terbaik untuk hubugan kami. Untuk kali ini saya memang tak nak dan tak sanggup kehilangan dier dalam hidup saya, cukuplah apa yang saya mengalami selama ini dalam hidup saya. Selepas kenal dier hidup saya amat gembira walaupun kadang2 tu rasa macam sedih sebab di abaikan oleh dier. Dier abaikan saya bukan sebab sengaja tapi dier busy dan persefahaman inilah yang amat penting dalam sesuatu perhubungan itu.

Sudah 2 bulan lebih kami kenal antara satu sama lain dan dalam masa itulah kami share banyak perkara tentang hidup kami berdua. Walaupun saya dah kenal dier tapi perasaan takut terhadap dier masih ada dalam diri saya. Apa yang saya buat mesti akan dapatkan kebenaran dari dier, baguskan saya hehehe. Ok lah saya xnak berbebel banyak sangat sebab semalam dah bebel kat driver saya semua.

Untuk kali ini biar saya publishkan gambar yang saya dengan dier pergi ke "Fish Foot Massage".....nak tengok tak korang..... Jom ....




Ok sampai sini sajew lah untuk entry kali ini dan untuk pengetahuan korang minggi ni ahad adalah birthday dier....saya dah beli kasut special untuk dier nak bagi dier surprise heheheheh memang dier nak beli kasut tapi saya kena bagi alasan supaya dier tak beli hahaha nak bagi alasan apa ar? Alamak fikir jap....

PS: Password telah ditukar dan seperti biasa kak Suci akan dapat password dulu sebab dier bantu saya buat password ni hehehe. Kak suci kan.....dan kalau sapa2 nak password tu jom lah klik-klik kat tepi tu....alah klik jew kot hehehehe

9 comments:

Zack Hunter said...

memang dugaan bila bercinta jarak jauh ni.. teringat zaman bercinta dgn bekas awek aku dulu.. hahaha

Prince Patrick said...

Bekas awek ker bekas boyfriend Zack hahahaha

SUCI KUDUS said...

WAH... terharu dgn PS uol..
akak dah klik iklan tepi2 tu.. harus support..
btw, sweet kapel lah... feeling2 gigit2 cinta bersama ikan tema nya..kan..

ismail said...

nk jugak bgi la password
ismail.azman86@gmail.com

Prince Patrick said...

Suci: Thanks kak Suci....

Ismail: Awk follow blog saya ker ni?

savante said...

Have to admit it is difficult dealing with a long-distance relationship :) Hope for the best!

Prince Patrick said...

Precisely Savante

azRie faRes said...

nak password entry nie...
muhdazriefares@yahoo.com
thnx... :)

azfas said...

nak password bley?
azfas_kbh@yahoo.com
tq....:)