Pages

Saturday, June 18, 2011

Desakan demi desakan!


Hello korang semua, aper khabar? Ok, bagi yang single mungkin tengah sibuk cari pasangan dan bagi yang berpunyer mungkin sibuk nak cari skandal kan...hahahah korang takyah lah nafikan, dah berpunyer pun nak gatai jugak apa macam punyer orang hahahah sebenarnya aku nak update hari ahad tapi macam tak der mood sangat nak tulis tapi malam tu tiba2 ada benda berlaku so pagi2 gigih nak update walaupun kat office khas untuk korang. Tengok aku ni baik orangnya tau bukan macam korang jahat muahahahahah


Kes 1 : Desakan untuk berjumpa oleh orang misteri (kemaman)

Haaaa ini macam mahkamah plak ada kes2 hehe yalah future lawyer kan biasalah suka kes2 ni :p ok cerita dier macam ni, kan saya pernah cakap yang mamat bernama Razlan tinggal kat kemaman tu desak sangat supaya saya jumpa ngan dier kat kemaman. Hello bang, tak kuasa aku nak jumpa ngan orang yang aku tak berapa kenal. Bukan taknak jumpa or jual mahal tapi dier keja apa pun aku taktau lah wei, bila aku tanya mesti dier cakap "lah nanti pat datang tau lah" dan satu lagi dier tinggal ngan kawan dier! Ni lagilah, sat gi jumpa dier aku lak jadi lauk untuk mamat kat rumah dier kan habis teruna aku...eh ada teruna lagi ker hahaha. Aku tengah cuba mengelak sebaik yang mungkin sebab aku taknak dier letak harapoan terhadap aku. Muka mamat ni pun aku tak pernah tengok macam maner lah aku nak jumpa dier...aiyo takut lah, nanti masa jumpa muncul plak datuk 70 umur kang mampus aku hahahah


Kes 2: Desakan untuk berjumpa oleh Jo (Raub, pahang)

Ni plak satu mamat, aiyo banyaknya orang nak jumpa aku. Aku tau lah aku ni laris tapi takyah lah macam ni kan, stress tau! Yang Jo ni aku tengah mengelak jugak, kalau dier ajak jumpa mesti saya cakap saya busy ngan kerja dan study. Bukan saya taknak jumpa dier ngan dier tapi dier bukan nak jumpa tapi nak main ngan aku. Ada ker macam tu? Kata cinta tapi nak main, macam maner tu? Orang kalau cinta ajak untuk date bukan main lah mangkuk! Aku taktau lah korang, bosan nak layan orang maccam ni so apa yang aku buat terhadap orang mcam ni adalah abaikan sms dier orang dan jugak termasuk call dier orang. Nanti sekali jumpa siap aku kena rogol, tak hingin aku hahahah.


Kes 3: Desakan untuk kahwin oleh mak (Umah)

Aduh, ni lah perkataan yang paling pantang sekali buat masa ni dalam hidup aku! Mak aku ni nak sangat aku kahwin cepat tapi no worry aku takkan kahwin selagi bf aku setuju nak kahwin ngan aku (ada ker bf?) wakakakaka. Mak aku ni kadang2 tak betul jugak dier ni, aku baru umur 22 lah bukan 30, setiap hari cakap aku dah tua. Aku pun reply lah mak aku tu:

Aku: Mak aku takleh nak kahwin sekarang!

Mak: kenapa? Ko bercinta ker?

Aku: Bercinta? Maner ada mak.....

Mak: Habis kenapa xnak kahwin? AKu dah cari cantik punyer amoi untuk you

Aku: Ah yeker...sukanya

Mak: happynya mak.....

Aku: Lepas mak cari, mak kahwin ngan dier atau kahwinkan ngan ayah, mesti dier orang akan
bahagia macam mak dulu.

Mak: hahaha boleh jugak

Aku: Mak, aku tengah cakap serious lah, aku taknak kahwin sekarang!

Mak: Ko kena kahwin sebab ayah ko dah tua tu...ko lah anak bongsu yang manja sekali ...

Aku: Ok aku kahwin dan cerai perempuan tu atau aku akan lari dari umah hari perkahwinan...

Mak: Terdiam!

Makk ooo makkkk aku takleh kahwin lah mak....aku taknak hancurkan hidup seorang gadis yang hodoh! Aku ni Gay mak Aku ni gay hahahah I think I should reveal this to them soon. I know it going to hurt many people but at least they know who am I. Don't worry guys, aku akan invite korang kalau aku dah nak kahwin ngan bf aku wakakakaka. I'll try my best untuk halang mak untuk cari perempuan, aku tak akan kahwin jugak....I don't want!


Kes 4: Desakan untuk inform status diri saya oleh Alif (KL)

What the fuck! Aku seriously tak faham ngan mamat ni lah, rasa nak selekeh jew! Malam tadi dier suruh saya call so call lah bukan aku bayar tapi company yang bayar wakakaka. Masa call tu aku demam dan sesema so suara aku berlain lah macam justin bieber gitew....dier tanya kenapa ngan suara so aku ckp lah aku baru sembuh dari demam terus dier meletup tanya kenapa aku tak gitau dier...ek eleh mamat ni! Nak aku bagitau aper? Kalau aku gitau pun macam lah dier bawa aku gi klinik...iii geram aku..kata tak cinta lepas tu nak control plak iiiii hampeh tui tapi perkara yang buat aku sedihnya adalah dier hampir jatuh moto dan hilang henset dier. Hmmm dier cerita novel dier yang panjang lebar tu....lepas tu nak pinjam duit plak...tak kuasa aku nak pinjam duit, sorry....never say never...bukan taknak tolong tapi it's really complicated to do so, so no!


Kes 5: Desakan untuk bercinta oleh Safar (KL)

Ni seorang jejaka walaupun tak hensem tapi baik sangat kat aku. Well "love's happen when you stop judging people and accept who they are"! Dier ni romantic, understanding, kind, lovely and charming. Suka buat saya ketawa walaupun aku dalam sedih. Aku dah cakap kan yang dier tackle aku dari dulu, itulah susah nak cari seorang yang betul2 cintakan kita so saya dah buat keputusan untuk dier sia2 kan dier punyer cinta terhadap saya. Padahal dah lama on....korang nak tau bila....2 weeks after break with Alif, actually is not breaking up ok since he doesn't love me at all, fuck! I hate to tell this to myself! Fuck fuck fuck dan perkara saya ngan Alif pun Safar tau, dier tak kisah pun. Lagipun dier marah sangat kat Alif sebab dier kacau aku yang comel ni dan hensem ni hahahaha and dier risau sangat yang aku akan kembali ke Alif, don't worry dear that will never happen, trust me! People can trust me but only I cannot trust people hahahaha. Aku jujur k, ada aku pernah curang? takkkk aku setia weh tak macam korang. Anyway, everything going smooth so far and just see what happen next.

PS: Ingatkan nak ngorat mamat cina sebab nak feeling ala2 korea wakakak tapi apa nak buat takdir saya kena cinta ngan orang malay....tapi kan orang malay ni majority hensem ar...cair aku tengok tau...laaa dier orang pun suka kat aku sebab asyik jeling aku jew masa jogging...malu cheq (sambil blushing) hehehe.

10 comments:

Zack Hunter said...

hidup ni penuh dgn desakan kan...

Prince Patrick said...

Zack: Betul3 banyak betul bang zack...hahahah nanti ada plak desakan untuk suruh mati cepat :D

Nu'Man said...

Nak desak ko post pic2 skandal ko leh ..hak hak

Prince Patrick said...

Nu'Man: Hahahaha skandal aper kes....kita tak main skandal2 lah....kita kawan adalah :)

adamiedamuss said...

pr.P : nih aku nak desak bleh dak kalu cheq komen xyah isi pasword bagai...lemaih cheq...tlg ejas seting komen k..dituju utk zack n john jugak..ekekekekke...

wahhh...safar plak...sungguh p.ramlee..lps nie muharam or ramadan la plak ye??

Prince Patrick said...

adamiedamuss: Baiklah tuan....cheq dah tukaq setting heheheh

Hahahahah P.Ramler hensem per hahaha

adamiedamuss said...

hahaha..
thanks pat..(mcm patrick the star fish je nama)

ape kabo kL (kuala lipis)skang??
lama xpi pasar mlm n pasar tani stesen bas tu..
teringat karipap n samosa sira kat sana..
mmg besttt...

Prince Patrick said...

Adam: Hampeh bang dam hahahahha....

KL a.k.a kuala lipis heheh acam tu jugak bang cuma sekarang develop sikit sebab dah buka bandar baru...Eh abang dam pernah pergi ker? Orang lipis ker bang?

adamiedamuss said...

pat: aku nie sepupu sepipit city nurhalizon..hak hak hak..perasan..

xde la dulu aku skola kat chenua, n dok kat sega(nama games sgt).. slalu la turun kL, benta, dong , raub smbil wat segmen jln2 carik mkn..

Prince Patrick said...

Adam: banyaklah bang hang punyer sepupu sepipit city hahahahah

Oooo sega.....sekarang kat maner lak bang? Tak turun KL kar?