Pages

Monday, June 13, 2011

Kenalan baru....


Haaaa rajin plak saya nak update blog, siap 2 entry sekali hahahahaha bukan apa cuma ada banyak nak ceritakan kat korang tu jew. Korang kan rindu kat aku yang comel loteh ni hahahahaha dan hensem plak tu ngan style rambut korea yang baru hahaha. Susah tau nak simpan rambut panjang, gatal plak tu siap cuci hari2...aiyo....! Letih tau dahlah kena bangun awal lepas tu set rambut, makkkk tolonggggg hahahaha.

Ok, entry kali ni pasal kenalan2 yang baru kenal ngan saya dan bercintan ngan saya. Hahahah boleh macam tu? Rupa2nya aku ni laris jugak tau ingat kan takder market tapi lepas buat style rambut baru ni semua orang suka kat aku cakap saya dah macam lain. Sekarang saya buat benda2 yang saya suka, saya tak perlu risau pasal sapa2 lagi dah. Bukan macam dulu, kalau nak buat aper kena dapatkan approval dari dier sekarang I'm a free bird wakakakaka.


Ok bermula cerita kita hari ni. Ada seorang mamat ni nama dier Razlan kenal dari satu lama sosial. Mula2 kita pm dalam situ jew lama kelamaan kita tukar nombor dan start sms lah. Rupa2nya dier dah berpunyer tapi dier nak putus sebab bf dier curang kat dier (macam lah dier tak pernah curang, hanya tuhan jew tau). Umur dier 26 tinggal kat kemaman, gila kar apa saya nak gi sana. Kalau KL ok lagi sebab senang nak jumpa tapi ni kat kemaman lak, macam maner aspect aku pergi, sorry lah bang erk tapi itu bukan satu masalah lah sebab leh jew kalau ada masa cuti nanti leh jalan2 sekali sebab dah lama tak makan keropok lekor hehehe. Tapi kan apa yang peliknya adalah dier ni kerja dari petang 5pm sampai 2am! Kerja apa tu sampai larut malam? Aku ada tanya dier tapi dier cakap nanti saya akan tau bila jumpa, jangan2 kaki culik orang dah lah atau jual dadah, mampus saya nanti jadi fofular dalam surat khabar hahahaha. Mamat ni memang jarang sms saya, just once in a while. Bang oooo bang kalau nak ngorat anak orang yang comel ni kenalah selalu sms ni dak....aish.....Aku taklah ambik serious sangat kat dier sebab mungkin dier busy dan lagipun dier tak revela dier kerja apa semua, bahaya jugak kan heheh.



Ok move to next, ni ada seorang stranger sms aku kat number company saya kata nak kenal hahahaha. Setahu saya, nombor company tak pernah saya bagi kat sapa2 kecuali pekerja bawah saya dan company saya jew. Tapi mamat ni memang lucu, kata nak kenal, tanya saya gay ker tak dan lucu sangat lah mamat ni. Nama dier Aiman (dier yang cakap) umur 26. Adalaah dalam 3 hari kita orang sms, selama kita orang sms mamat ni asyik nak sex jew. Aduh, ni yang malas ni. Kata nak jumpa lah lepas tu kata takut kat saya, aik ada macam tu lak. Mamat ni memang mengong. Tapi pada hari ke-3 tu aku dah tau yang ni bukan orang luar tapi driver saya yang gila. Rupa2nya dier suka kat saya so nak try luck lah, dulu ada seorang driver suka kat aku jugak tapi aku keep limit lah, bukan aper they might misuse me for their own personal use at work. Hello walaupun aku baru 22 aku leh fikir seperti orang matang k heheheh bangga jap sebab semua orang cakap macam tu nak buat macam maner kan, kalau dah takdir untuk jadi femes terpaksalah jadi femes hahahaha. Dier ni sebenarnya adalah indian bukan malay, lagipun banyak driver yang suka saya bukan driver jew dari section2 lain ada jugak. Saya ni baik ngan semua, semua saya tegur. Semua saya panggil abang dan kakak, tak pernah kurang ajar cuma joke tu adalah.



Ok jejaka yang aku nak cerita sekarang adalah seorang yang saya kenal dalam laman sosial jugak. Dari dulu dier tackle saya, masa saya cinta ngan Alif. Nama dier Safar, umur 27 kerja kat bank di KL. Dier dah lama suka kat saya cuma saya yang elak dari dier. Lepas tu kita lost connection dalam 7 bulan macam tu tehn tiba2 dier pm saya, masa ni saya dah putus ngan Alif. Dier nak sangat nombor macam rayu plak...so bagi jewlah. Dier ni memang baik, hari2 sms saya tanya buat apa, dah makan lum macam2 lah dier tanya. Suka buat lawak, romantic giler dier ni hahahaha, suka buat saya gelak.Mula2 saya memang layan macam biasa jewlah, bila ada orang buat lawak saya pun ikut buat lawak jugak. Dier panggil saya cyg lah baby lah hahahah lama kelamaan saya macam dah suka kat dier. Dier ni bukanlah hensem sangat tapi I learn a thing that love happen when you stop judging people and accept who they are. I mean what's the point you love a person which is handsome and have everything that you need but he never love you right. I wouldn't say that this is 100% love but just an affection towards him, that all but the main point is I like him.

Bukan saya taknak cinta dier tapi saya baru putus ngan Alif so aku nak bagi masa untuk diri aku dulu. Walaupun Safar dah mula cakap I love you semua, that doesn't matter. It's still early for me to decide, this is what I was thinking at the beginning because times had flow and make me love him at last. Mungkin korang semua beranggapan saya ni macam desperate sangat untuk love, the answer is yes because I cintakan Alif 100% with my pure heart but he didn't give his love to me as I did. Safar is different, he know how I feel. He even think carefully before talk to me, he never touch a single topic about Alif because he want me to forgot about that and make me happy with him. I don't care what others or you guys will say what because this is my life journey which I can decide myself but at the same time I didn't mean that you gus don't have the rights to advice or give opinion to me. I'll accept all the advice which I think useful for me.

For this time being, I want to remain as what I am now. Lagipun Safar cakap dier akan jumpa saya masa birthday saya, kata nak surprise hahahah surprise benda kalau dah gitau...apa lah mamat ni hahahaha. I'm enjoying my life ngan cuci mata masa jogging dan masa jalan2 hahahah best tau. Kalau nak korang cubalah mesti korang tak laris macam saya kan kan kan..oklah aku nak sambung keja saya dulu....see ya...ummmuahhh


PS: nanti saya upload gambar safar erk....

2 comments:

azRie faRes said...

wow... ramai peminat... hahaha

Prince Patrick said...

Hahahah banya ker? :p