Pages

Wednesday, June 22, 2011

Perubahan yang drastik!


hi korang semua, apa khabar? Saya tengah sedih sangat masa buat entri ni, bukan pasal cinta tapi pasal kasih sayang terhadap kakak angkat saya. Ko ingat lagi tak siapa kakak angkat saya? Kalau tak tak mai tekan sini Pengakuan Berani (korang mampu?)! Aku seriously taktak nak cakap macam maner dan apa sebab sejak beberapa hari ni dier mengelakan diri dari saya, tak reply sms saya, skype even kalau terserempak pun macam buat taktau jew.


Aku pun tak faham kenapa leh jadi macam ni? Aku taktau apa yang aku buat silap sampai dier ubah macam ni! Kalau saya ada buat silap bagitau jewlah at least saya boleh tau apa masalah kan, ni tak. Hari isnin tu saya ada skype dan minta maaf kat dier kalau saya ada buat silap terhadap dier tapi dier tak reply pun saya. Masa saya breakoff ngan ex saya, tak pernah rasa sakit macam ni tapi kali ni betul2 sakit macam nak mati jew.

Banyak benda yang berlaku terhadap diri aku, contohnya :

1. Desakkan kahwin - tak kuasa aku!
2. Pasal pembatalan tiket untuk Alif - sedih sebab dier tak dapat ikut ker sabah
3. Perubahan drastik kakak angkat

dan lain2! Kat maner silap saya ar? Letih saya memikirkan jawapan untuk soalan ini tapi tak jumpa jugak. Aku sayangkan dier seperti kakak kandung saya sendiri tapi kenapa dier nak buat macam ni terhadap saya? Apa salah saya? Masa cakap yang aku ni gay pun dier ok jew, tak marah pun tapi kenapa sekarang macam ni? Aishhhhhh

Aku tak selesa lah macam ni! Kalau taknak berkawan cakap straigh to the face is much more better than killing me like this. Is being nice and friendly with everyone that I know, wrong? Sekarang aku taktau adakah aku perlu pergi ker perkahwinan dier kat sabah tu? Kalau pergi pun mungkin takkan attend dier punyer perkahwinan kot. Macam aku pernah cakap dalam entry sebelum ni, I'll act upon the request so kalau dier mintak jangan ganggu dier, aku akan undurkan diri. It's ok!

Walaupun sakit sangat tapi aku terima kalau itu yang dier nak! Untuk lupakan dier dari otak aku ni payah sikit sebab kita orang kerja di same department so setiap hari akan terserempak ngan dier tapi naseb lah aku ada bilik sendiri so leh lah kurungkan diri aku daripada jumpa dier lagipun setahu saya, saya tak pernah buat salah. Saya banyak tolong dier dan pernah jugak backup dier masa dier ada masalah tapi hmmm bukan aku nak cakap apa yang aku pernah bantu dier tapi saya sayangkan dier kakak saya sendiri. Kalau korang nak tau, aku tak pernah sayang kakak kandung saya macam saya sayangkan kakak angkat saya. It really hurt me!

I already put the barrier in my heart to not accept anyone anymore!

It's alright, if it is has to be in this way, then let it be. Aku takkan paksa seseorang itu untuk terima saya but I love everyone include my enemy. Part yang paling sakit adalah bila petang tadi saya call dier untuk urusan kerja, dier terus cut my call. I'm tired, I'm tired of everything. Takperlah, bukanya saya tak pernah berseorangan. Maybe hmmmmm it's time for me to be alone, I don't want anyone anymore in my life. If, dier datang balik I wont be the same as pervious but will be the new me. Remember guys, there's no point being good to anyone because you'll be ended up hurting yourself so better love yourself instead.

2 comments:

Zack Hunter said...

ala Pat.. jgn sedih2 sgt yer.. kami rakan2 blog ada menyokong hang dari belakang.. senyum skit... =)

Prince Patrick said...

Zack hunter: Thank bang Zack, I really appreciate that. Your words really cheered me up :)