Pages

Saturday, September 10, 2011

Thought only 1 but hmmmm.....!


At first I though only one but then only I realize there's more than one! Hey guys, am I confusing you all? Ok, this entry will be a bit longer than usual because I'm going to talk about few peoples at here and let me do it in Bahasa instead but will add some English in the middle as well hahax.

Ok, jom kita dengar lagi citer benar. Sejak kebalakangan ini ada few perkara yang buat saya kecewa untuk bercinta lagi. Korang ingat lagi tak yang Safar hantar kad raya (Simple....yet make me happy) sebenarnya kad tu lambat sampai. Selepas dier hantar kad tu, dier dah dapat bf hanya saya jew yang dok verangan! Hello bukan salah saya k dan bukan salah dier jugak tapi salah mangkuk hayun posmen tu! Tapi lepas tau yang dier dah berpunyer saya berdiam jewlah, yalah takkan nak rampas deir dari kekasih dier kot. Saya tau perasaan seseorang apabila kekasih kita dirampas oleh orang lain. Tapi yang peliknya, masa takder orang suka 1 pun takkan ada, kalau ada 1 yang suka kat saya mesti ada lebih 1 yang suka kat saya ini yang saya stress ni.

Ceritanya macam ni, lepas tau hal sebenar kad raya ni Safar dah start meroyan nak suka kat saya balik. Tapi yang masalahnya dier sudah berpunyer so saya pun advice lah dier tapi dier boleh kata nak break ngan bf dier, mangkuk dier! Saya tau dier jujur dan setia suka kat saya tapi masalahnya cuba bayangkan perasaan bf dier biler safar cakap nak break ngan dier. Walaupun safar tak rasai kesakitan itu tapi saya tak perasaan sakit itu macam maner sebab saya tak rasai banyak kali, as I'd said before I tought myself to put feel others pain by putting myself in their shoes!

Tak cukup ngan masalah safar muncul plak seroang lagi yang bernama Kamal! Aduh, ni seorang lagi tapi at last dah settle secara baik ngan dier dan stay as friend. Yang ni dah ada gf saya ulang "GF" bukan bf hokey! Ni lagi dasyat kata suka kat saya tapi baru kenal berapa minggu jew kot, dari mula saya dah tau yang dier dah ada gf so limited kan tingkah laku dan cara percakapan yasaya kat dier tapi akhirnya dier declare jugak kat saya. Dier pun kena ceramah kat saya tapi dier ni at least tak cakap nak break ngan gf kalau tak saya dah lama break kepala dier ngan batu hahaha nasib baik dier tak cakap. Part yang paling best, dier siap bawak gf dier jumpa saya dan cakap lagi kat gf dier yang dier suka kat saya. Mula lah drama tapi saya jelaskan kat gf dier!

Saya: Akak, akak jangan risau saya ngan bf akak tu hanya kawan. Saya tau perasaan akak macam maner sebab saya pun manusia macam akak jugak....

Awek: Terima kasih dik, saya tak sangka adik dapat selamat perhubungan kita orang.

Saya: Xder masalah kak :)

Haaa macam ini lah perbualan masa jumpa gf mamat tu. Hahaha muka mamat masa tu pucat giler beb macam hantu pocong hahaha tapi ada aku kesah, orang cakap elok2 taknak dengar, ni haaa hambek kau...

Haaaa yang ini lagi dasyat siap ada agenda 18x lagi hokey, korang mampu? Haaa apa nak tau aper agenda 18x tu, tunggu lah cheq habaq slow2! Nama dier mi (nama shortcut asa nama manja), sama umur ngan saya 22 (tapi saya masih 21 sebab belum sampai bulan october lagi, verangan siot). Dier study kat UM dan satu kampung ngan saya plak tu, lah maner lagi kalau bukan KL kechik (kuala Lipis). Ni pun baru jew kenal few weeks ago. Tapi dier yang add saya dulu kat FB dulu lepas saya pun approve. Untuk pengetahuan korang, saya takkan approve orang sebarangan kecuali orang tu saya memang kenal sebab tu dalam fb saya ni pending friend list dekat 200 (kejam kan aku)! So lepas approve ni kita orang pun pm dalam tu jew mula2 memang takder apa lah just macam kawan biasa jew, masa tu dier kerja partime kat KFC. Lepas tu kita orang bercadang nak jumpa lah, so set lah date and time. Akhirnya tibalah masa untuk berjumpa, saya buat macam biasa jew takder apa2 pun cuma dier yang macam nerves sikit entah kenapa, mungkin saya terlaku comel kot hehehe.

Lepas jumpa kita orang borak2 sambil minum dan makan banana split, haaa korang banana split hahahaha takder makna tersirat k! Borak punyer borak sampai kul 12.30am pagi, aduh ok lah jom kita balik...masa ini lah yang berlakunya agenda 18x, masa kul 12.30am tu dah takder orang kat cafe tu hanya kita orang berdua jew, so kita orang jalan kaki sampai ker tempat parking kete dan saya salam lah ngan dier, tiba2 dier tarik tangan saya dan terus cium saya mulut ke mulut! WTF! Tersentak aku masa tu, nasib baik takder orang. Lepas dier cium saya xtau nak buat aper just say ok bye masuk dalam keta dam balik umah. Masa otw nak balik tu dier sms kata hati2 drive, nanti dah sampai umah sms dier.

So lepas sampai umah saya sms gitau dier saya dah sampai umah tapi yang buat saya kelirunya dier kata suka kat saya dan yang saya tak pasti adalah jap kata dier dah ada berpunyer, jap kata tak! Haiiiii nak kena dier ni, sampai sekarang saya tak pasti dier dah berpunyer ker atau masih single lagi. So untuk memastikan dier orang tidak tergila gila kat aku yang comel ni, saya pun cakap kat dier orang kita kawan jewlah so kamal accept the fact, Safar dah start meroyan tapi ada plak mi buat saya meroyang kat dier. Aduh, ni yang tak best ni.....

Tapi macam maner pun saya kena kawal diri saya dari stop meroyan sebab saya tak jelas lagi status mi ni, kalau single then I'll think about the future but if he already have someone than I should but the border line with him. Dier betul2 buat saya rindu kat dier, nak kata lust maybe but I realize that I started to falling for him which is not good sign, bleh saya keluar jumpa dier malam semalam (9/09/11 - nanti aku citakan apa yang berlaku) dan borak ngan dier sampai 12.30am lagi...hampeh!

3 comments:

numan-qatadah said...

this time ..baru aku membaca blog ko seperti membaca satu cerita .. tapi ..mmmmm mmmm x per la ..nak simpan dalam hati jer laa ..hak hak hak

psst : aper ek rasa cium mulut nie ek (geli tak?..hahaha )..mati la x tahu ..lariksss

hafrawiey ozakawa said...

hahahhaa.nice blg...wink~~btw.follow back yer abg!!

Prince Patrick said...

Numan: Hahahah hampeh abang numan. you know what abang Numan, when someone who really love each other kiss you. That's when you'll feel like the world is yours :)

hafrawiey ozakaw: Thanks for the compliment :)