Pages

Saturday, October 29, 2011

Bulan special untuk kena marah....! Part 1


Hye gays, aper khabar semua? Eh kenapa tiba2 entri ni dalam BM? Xder aper sajew hehe. Ok aku nak tanya ni, kat sini berapa orang yang selalu kena marah kat korang punyer suami or isteri? Aiyo I mean korang punyer bf lah, cakap bahasa BM tak paham, BI lagi lah korang tak faham kan. Stress aku..!

Well, bulan ni aku asyik kena marah kat Alif tapi yang peliknya dier bukan bf saya pun. Kalau nak cakap kawan aku marah tak pernah jugak sebab aku yang biasa marah kawan hahax. Alif pernah tegur saya sebelum ni tapi tak pernah plak marah saya macam bulan ni. Korang nak dengaq cite tak? Ok bagi yang buta huruf macam Abang Numan tu nanti aku record dan hantar bagi hang k, jangan risau hahax.

Aku rasa somwehere around 15th, yeah 15hb oktober 2 hari sebelum besday aku. So housemate yang desperate macam desperate housewife tu ajak lah aku gi clubbing kat BB tu, treat untuk birthday aku katanya. Mula2 aku memang kata xnak (lah aku kan suci dan alim bukan macam abang Numan) tapi kena paksa jugak so pergi jewlah. Masa tu aku dah macam xder harapan sangat kat Alif sebab entah macam dah letih menunggu dan frust so at least pergi sana nak pancing lah kot2 dapat bf (pandainya aku). Padahal pergi sana dok diam jew ngan housemate aku tu macam parasit dan lik umah dalam kul 4am.

Aku memang jarang tido 4am kecuali ada event tu biasalah kan tapi masa tu aku tetap akan bangun kul 6am, kira automatic lah hehe. Tapi kali ni aku tertidur sampai 11am! WTF! So Alif msg "good morning" dalam kul berapa entah aku pun reply lah 11am tu. Haaa there you go, dier dah start tanya soalan (sila rujuk kat bawah)

Alif: Eh baru bangun?

Saya: A'ah wak, baru bangun hehe

Alif: Awk biar betul, awk memang jarang bangun waktu macam ni? Awk tido kul berapa?

Saya: Heheh saya tido kul 4am wak. Lepak ngan abang Fakhrul

Alif: Lepak? Lepak kat maner?

Saya: Kat umah jew wak...

Alif: Hmmm ok saya dalam kelas ni nanti saya msg erk..take care

Korang bayangkan betapa pandainya aku tipu. Walaupun dier tak cinta tapi aku tak pernah tipu atau sembunyikan apa2 kat dier, memang dari dulu. Tapi kali ni aku dah pandai tipu dan takder perasan salah plak. Haaa korang nak tau apa aku buat lagi, kali ni aku pun xtau kenapa aku leh buat benda macam ni. Aku buka PR haaaa dna benda ni pun aku hide dari Alif. Tapi semuanya berubah pada hari isnin tepat pada besday aku...sukanya aku! Aku call Alif pagi tu (memang dah biasa aku call dier kalau rindu), masa tulah segala rahsia terbongkar!

Saya: Morning wak...heheh

Alif: Morning, minggu lepas awk pergi maner?

Saya: Xderlah wak, saya xgi mana2 pun (tipu lagi)

Alif: Awk, betul ni?

Saya: Hmm wak, jangan marah erk. Saya gi clubbing kat bb ngan housemate..

Alif: What! ............... (yang dot3 tu dier tengah marah) apa lagi yang awk buat?

Saya: hmmm wak...saya buka PR (dengan nada yang gementar)

Alif: Ya allah, awk blaja maner semua benda ni? Apa dah jadi kat awk ni? Awk ni kenapa? Awk delete benda tu sekrang jugak! Awk ingat PR tu baik sangat ker? Delete hari ni jugak!

Saya: Ok wak.... :(

Haaa korang cuba bayangkan thw whole day aku kena lecturer kat Alif sampai saya macam dah penuh otak saya. So apa lagi, lik umah terus delete PR tu dan inform dier terus, baru dier cool sikit. Tapi part yang dier paling marah adalah pasal clubbing memang aku entah walaupun just gi dudok jew dier tetap marah jugak. Aku pun xtau kenapa tiba2 dier marah tapi yang pastinya adalah aku memang takleh tipu dier. Bila dengar jew suara dier measti aku akan muntah segala, itu baru suara dier kalau face to face lagi lah sedangkan kena marah dalam hp pun leh buat aku macam nak pengsan apatah lagi face to face aku rasa aku akan masud wad ICU!

Tapi itulah, aku pun tak pasti kenapa tiba2 dier leh marah macam tu setahu saya tak pernah pun. Lagi satu dier tegur, dier cakap saya banyak tanya yang bukan2 kat dier hahaha. Padahal soalan tu dier dah jawab banyak kali tapi aku tetap gigih nak tanya lagi, haaa apa lagi kalau bukan tutup telinga hehehe

Wait for part 2 hokey sebab yang ni dah panjang nanti abang Numan stress nak baca sebab dier lemah semangat dan lemah syawat hahahahaha I like..!

4 comments:

Nu'maN said...

Seumur hidup aku ..aku pernah masuk Kelab Kembara jer masa sekolah menengah tue pon ..ahli biasa ..

(emmm alim kan aku .x serius x tipu..huhuhu_.

Prince Patrick said...

Numan: Ok lah cheq percaya yang hang ni memang alim hahaha

Naga Sepi said...

uhm...PR tu hape dik? Private Recipe ala-ala Secret Recipe kew??

Prince Patrick said...

Daus: A'ah private recipe hahahah